Prof. Dr. Osman Müftüoğlu İle Astragalus Çayi

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu İle Astragalus Çayi : Astragalus bitkisi mükemmel bir bağışıklık sistemi destekleyicisidir. Eğer sigara kullanıyorsanız bu çayı biraz daha sık tüketmelisiniz.Sağlık açısından yararları 
 
• Böbreküstü bezlerinin aktivitesini güçlendirdiği, bedensel direnci arttırdığı kabul edilir.
 
• Akciğer fonksiyonlarını da geliştirdiğine inanılmaktadır.

Nasıl hazırlanmalı?

Bir su bardağı astragalus çayı için bir yemek kaşığı Astragalus kökü tozu yeterlidir. Kaynar suya Astragalus kökünün tozu atılır ve ağzı kapalı bir kapta demlenmeye bırakılır. Böylece içeriğinde bulunan yararlı öğelerden daha çok faydalanılır.

Ne kadar kullanılmalı?

Günde bir ya da iki bardak Astragalus çayı bağışıklık sisteminizi destekleyecektir.

Bedenin savunma sistemini güçlendirerek enfeksiyon tedavilerinde yardım sağlar. Bağışıklık sistemini uyaran en önemli maddeler ise; T- Lenfositlerin üretimini ve diğer doğal öldürücü hücrelerin etkinliğini arttırır. Doku yenilenmesini hızlandırır ve iltihaplanmaları azaltır. Akyuvarların (Lökosit) sayısını yükseltir, onların enfeksiyon bölgesine hareketlerini hızlandırır ve böylece bakteri, virüs ve diğer yabancı mikro-organizmaların yok edilmesine yardımcı olur. Doğal öldürücü hücreler ise bu adı kanserli veya virüs enfeksiyonlu hücreleri yok ettiği için almıştır. (Kronik yorgunluk sendromunda bu hücrelerin aktivitesi düşüktür).

Soğuk algınlığı, grip, sinüzit, enfeksiyon, zayıf bağışıklık sistemi ve kanserden korunma, zehirli böcek ve yılan sokmasına, boğaz ve diş ağrısına, kabakulak, çiçek hastalığı ve kızamığa karşı kullanılır. T-hücre aktivitesini de hızlandırdığı için romatizmal artrit ve alerji gibi bağışıklık sistemi düzensizliklerinde de kullanılabilir. İnterferon üretimine de yardımcı olmaktadır.

İnterferonların en önemli etkileri, virüslerin çoğalmasını önleyebilmeleridir. Bu nedenle virüslerin yol açtığı grip, uçuk (herpes), deri ve ağızda kızarma, bademcik iltihabı ve genel olarak viral hastalıkların süresini kısaltma bakımından da interferonlar önemlidir. Anti-bakteriyel özellikleri ise; yaraların iyileşme süresini hızlandırmakta ve irinli yara, sedef, akne (sivilce) ve egzema gibi cilt rahatsızlıklarında fayda sağlamaktadır. Bitkinin anti-inflamatuar etkisi ise; artrit (mafsal iltihabı) ve lenfatik şişkinlik (Lenfödem) durumlarında faydalı olabilir. Vücut direncini arttırır. Fiziksel ve zihinsel dayanıklılığı arttırır. Aşırı stres ve yorgunluktan kaynaklanan performans düşüklüğünü giderir. Antitümöral etkisi vardır. Kansere karşı koruyucudur. Aynı zamanda çeşitli merkezlerde, değişik kanser tiplerinin tedavisinde de başarıyla kullanılmıştır.

SÜTÜ COGALTIR

Geven otu nunkökü ve yabraklarını kaynatılıp bal ilave edilerek içilir.ve anne sütünü cogaltır.

TANSİYON

Geven otu tansiyonu ayarlar,kaynatılıp bal ile tatlandırılır ve içilir.

BAGIRSAK İLTİHABLARINA

geven otu bagırsak iltihabları için kaynatılıp ve bal ileve edilir çiçilir şifası cok tur.

MİDE İLTİHABKARINA

Geven otu kökü kaynatılır ve bal ilave edilir ve içilir cok faydalıdır.

SİYATİK AGRILAR 

Geven otu siyatik agrılar için cok faydalıdır kökü ve yaprakları kaynatılır ve bal ile içilr.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp