Osman Müftüoğlu Deve Dikeni

Osman Müftüoğlu Deve Dikeni : Deve dikeni milk tkistle Akdeniz''''''''de yetişmektedir. Bol miktarda flavonol ve lignan karışımı içermektedir. Flavonolignan karışımı tıbbi yönden yararlıdır. Bu doğal ilaçlar en fazla meyvesinde, çekirdeklerinde ve yapraklarında bulunmaktadır.

Sağlık açısından yararlan

• Karaciğer fonksiyon bozukluklarının iyileşmesini hızlandırabilir.
 
• İştah kaybı için kullanılır. İştah kaybını azaltır.

Deve Dikeni Hakkında Genel Bilgiler

Ak kız, Eşek dikeni, Kenger otu ve Kansa isimleriyle de bilinmektedir. Uzunlukları 1 metreye kadar ulaşır. Anavatanı Afrika olup Akdeniz de yayılma göstermiştir. Marmara ve Egede oldukça yaygındır.
Genel olarak yazın çiçek açar, çiçeklerinin rengi beyaz ve sarı olur. Kendisine özgü hoş bir kokuya sahiptir.

Deve Dikeni’ nin Yararları (Faydaları)

Deve dikeni karaciğerin dostu olarak bilinir. Karaciğer hücrelerini yenilenmesini sağlar, Karaciğeri arındırıp temizler. Toksin attırıcıdır.
Midedeki ve bağırsaklardaki sorunlara faydalıdır.
Kabızlığı önler.
Deve Dikeni emzikli bayanlarda sütü arttırıcıdır.
Safra kesesi rahatsızlığına da iyi gelir
İştahsızlık çekenlerin iştahını açar
Deve dikeni prostata iyi gelir.
Alkolün yarattığı yüz kızarıklığına iyi gelir

Deve Dikeni’ nin Zararları

Deve dikenini herhangi bir zararı yoktur. Aşırı tüketim halinde ishal yapabilir. İştah açtığı için diyet yapanlar fazla tüketmemelidir.

Deve Dikeni’nin Kullanımı

Deve Dikeni çayının hazırlanışı; Bir bardak kaynar suda, yarım yemek kaşığı ezilen tohumlar kaynatılır ve üzerine kapak kapatılarak 15 dakika demlenip, süzülür. Gün içerisinde 3 bardak taze demlenerek içilir. Sabah aç, öğle yemekten 30 dakika önce ve gece yatmadan 30 dakika önce bir bardak olarak soğutmadan içiniz.

Deve Dikeninin tohumu ve yaprağıyla çayının hazırlanışı; 1adet yaprağı,1 ufak kökü veya 3 tutam kadar tohumunu 1 litre kadar suyun içerisinde kaynattıktan sonra gün içerisinde 3 sefer olmak üzere 1 çay bardağı içiniz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp