Ayurveda Nasıl Etki Eder

Ayurveda Nasıl Etki Eder :

Ayurveda, vücuttaki dosha dengesizliklerini ortadan kaldırarak sağlığa olumlu yönde etki eder.
Bu dengesizlikler hastalıkların ortaya çıkmasına zemin hazırlar.
Vücut tipi olan dosha dengesizliklerinin ortadan kalkması ile kendiliğinden tüm vücut organlarının zorlanmadan çalışması sağlanacak ve tüm sistemlerde uyumlu ve ahenkli bir çalışma performansı ortaya çıkacaktır.

Bu yüzden vücut tiplerinin bilinmesi ve onların dengelenmesi, ayurveda tedavisinin özünü teşkil eder.
Her vücut tipinin kendisine has özellikleri olduğu gibi, hastalıklar da kendilerine has farklı denge bozuklukları sonucu meydana gelir.
Bu yüzden tedavi prensiplerinin düzenlenmesinde profesyonel bir yaklaşımla, öncelikle vücut tipinin ortaya çıkarılması ve tedavinin ona göre ayarlanması sağlanmalıdır.
Ama akupunkturda görülen pratik bir uygulama sonrası gelişen muhteşem etkinlik, ayurveda uygulamalarında da sadece yeme ve hareket etme alışkanlığında yapılan ufak değişimlerle elde edilebilmektedir.

Akupunkturda görülen hızlı etki ayurvedada yoktur. Hasta, olumlu etkileri bir süre sonra yaşamaya başlar.
Bu yüzden tedaviye sabırla devam edilmesinin büyük önemi vardır.
Çok acele eden sabırsız hastaların hayatlarının en önemli iyileşme serüveninde başarılı olamadıklarını üzülerek gözlemleme fırsatım oldu.

Yeme alışkanlıklarındaki değişimin bu denli olağan dışı büyük bir etki meydana getirmesi, çoğu hastanın tahminlerinin çok daha ötesinde olmaktadır.
Geçtiğimiz yıllarda bazı siyası parti liderlerinin seçim öncesinde Avrupa'da bulunan ayurveda kliniklerine giderek tamamen tüm vücut toksinlerinden arınma ve yeni baştan muhteşem bir performansa kavuşabilme kür ve tedavilerine müracaat ettikleri görüldü.
Bu tedaviler oldukça yüksek fiyatlarla yapılmaktadır. Oysa ki ülkemizde de bu tedaviler mevcuttur.
Burada yapılan tedavilerin de çok ucuz olmadığını ifade etmeliyim.
Çünkü bu tedaviler, bugünkü modern tıbbın kullanmakta olduğu ilaçların etkisine göre çok daha mükemmel sonuçlar meydana getirir.
Değiştirilmeleri, gelişigüzel yaygınlaşmaları, taklit edilmeleri, yanlış ve kontrolsüz kullanılmaları bu yüzden hoş karşılanmamaktadır.

Bu kitabın amaçlarından birisi de, bu tür özel ve orijinal tedavi yöntemlerinin ayrıcalıklı konumlarından kurtulmalarını sağlamak ve bunu uygulamak/uygulatmak isteyenleri bilgilendirmektir.
Her insanın kendi vücut tipini bilmeye ve ona göre beslenmesini düzenlemeye ihtiyacı vardır.
Bu uygulamayı başarı ile yapanların sosyal yaşamlarında da çok daha aktif ve başarılı oldukları görülmektedir.
Birçok kronik rahatsızlık sırf ayurveda diyeti uygulamasıyla ortadan kaybolur.
Zihinsel performans ve kullanılabilir olumlu enerji açısından insana önemli avantajlar sunar.

Ayurveda tedavi yöntemlerinin anlaşılıp uygulanması kolaydır.
Yöntemler hastalar tarafından kendi evlerinde, iş yerlerinde yaşamalarının her safhasında uygulanabilir.
Ayurveda insanı karaciğer, kalp, mide gibi tek yönlü değil, tüm organları ve dokularıyla, fiziksel beeniyle, ruhsal yapısıyla, bilinç düzeyiyle, hatta yaşadığı ortamla bir bütün olarak ele alır.

Bir hastanın yıllarca çekmekte olduğu bir rahatsızlıktan kurtulmasını, onun sadece yemeklerine katmasını tavsiye ettiği bir baharat ile gerçekleştirmektedir.
Bu, gerçek anlamda rafine olmuş muhteşem bir sağlık hizmetidir. Bazı hastalıklar profesyonellik isteyebilir.
Ama genel anlamda halk tipi uygulamalarla yüz güldürücü çok güzel sonuçlar alınabilmektedir.

Burada özellikle belirtilmesinin gerekli olduğuna inandığım düşünce alınan gıdaların hiç yenilmemesi veya sürekli yenilmesinin ifade edilmediğidir.
Ayurvedanın muhteşemliği buradadır. Keskin sınırlamalarla yasaklamalar yoktur.
Genel olarak azaltılması ve arttırması gereken gıdalar vardır.
Böyle olmasına rağmen tedavinin ilerleyen aşamalarında sadece bedeninizi ilgilendiren değişim değil zihnen ve ruhen de mükemmel bir dinginliğe, vücudun ve ruhun iç barışına tanık olursunuz.
Böyle bir durumda tüm faaliyetler otomatik ve kendiliğinden doğru bir şekilde gerçekleşir. Bu hal, aydınlanmanın tadılması halidir.

Ayurveda sadece hastalığın kendisi ile değil, hangi hastalığın hangi vücut tipli insanda gelişmiş olduğuna göre tedavi prensiplerini oluşturur.
Kabızlık her insanda farklı olarak o insanın vücut tipine göre gelişmiş olan dengesizliğin ürünüdür.
Hastanın vücut tipi belirlenir. Tedavi prensipleri vücut tipine veya dosha dengesinin azalıp artmasına göre tanzim edilir.
Bir başka ifadeyle, ayurveda, insanın bozulmuş olan balans ayarını yapmaya benzetilebilir.

Binlerce, milyonlarca sivrisinek üretmekte olan bir bataklık düşünün.
Bu bataklığın etrafındaki sivrisineklerden rahatsız oluyorsunuz. Sizin sivrisinekleri öldürmeye kalkışmanız ne denli başarılı olabilir?
İşte ayurveda geçici ve göstermelik tedavi, yani sivrisinekleri yok etmeye uğraşmak yerine bataklığı kurutmayı öneriyor.
Mantıklı, makul ve akıllıca olan da budur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp