Ayurveda’ dan özellikle yarar gördüğünü gözlemlediğim rahatsızlıklar

Ayurveda’ dan özellikle yarar gördüğünü gözlemlediğim rahatsızlıklar :

Ayurveda' dan özellikle yarar gördüğünü gözlemlediğim rahatsızlıklar

Solunum sistemi rahatsızlıkları: Bronşit, astım, nefes darlıkları, öksürük.

Sindirim sistemi rahatsızlıkları: Hazımsızlık, kabızlık, gaz, kolit, ülser, gastrit, karaciğerin tüm rahatsızlıkları, karaciğer yetmezliği, hepatit.

Psikosomatik rahatsızlıklar: Uykusuzluk, çarpıntı, kolit, iştah düzensizlikleri.

Bazı psikiyatrik bozukluklar: Sinirlilik, endişe, evham, korku gibi durumlar, fobiler ve depresyon.

Cilt hastalıkları: Sedef, egzema, cilt düzensizlikleri, alerjik cilt rahatsızlıkları, akne, cildin estetik ve kozmetik güzelliği.

İmmün (bağışıklık) sistemin yetersizlikleri:Tüberküloz, AİDS, kanserin çok erken dönemleri, mizminleşmiş enfeksiyon hastalıkları.

Kalp ve damar hastalıkları: Koroneriskemi, arteriyoskleroz, taşikardi ve ritm bozuklukları, hiper bileşik tansiyon, dolaşım yetmezlikleri.

Eklerin-kas-kemik, romatizmal hastalıklar: Omurga düzensizlikleri, fıtıklaşma, sinir basıları,siyatik, kas spazmları, romatoitartrit, eklem romatizması, kas-iskelet ve sinir sistemi ağrıları, ankilozan spondilit, artroz, osteoporoz.

Kan, lenf hastalıkları: Kansızlık, lösemi, entoksikasyonlar, ödemler, lenf drenaj.

Sinir sistemi hastalıkları: Multipl skleroz, nevraljiler, sinir zayıflıkları.

Hormonal bozukluklar: Guatr, adet düzensizlikleri, kıllanma, meme hastalıkları, iktidarsızlık, menopoz, gecikmiş puberte, cinsel rahatsızlıklar, genelde endokrin bozukluklar.

Stres e bağlı hastalıklar: Yorgunluk, ağrılar, uykusuzluk, migren, iştah düzensizlikleri, cinsel bozukluklar, depresyon, her türlü psikosomatik rahatsızlıklar.

Kulak-burun-boğaz rahatsızlıkları: Kronik tonsillit (bademcik), sinüzit, kronik otit (kulak iltahabı), faranjit, laranjit, burun tıkanıklıkları.

Şişmanlık ve zayıflık: Beslenmeyle ilgili her türlü bozukluk.

Hamilelik dönemi: Bu dönemle ilgili, doğru yaşama, beslenme ve özellikle fetusun sağlıklı gelişimini sağlamak.

Bebeklik ve çocukluk dönemi hastalıkları: Bu dönemde gelişim hızını artırmak ve çocuklar için zararlı, çok sık ilaç kullanımına seçenek getirerek, sağlıklı gelişimi sağlamak.


Ayurveda'nın asıl amacı koruyucu hekimliktir. Hiçbir durumda hastayı, sadece bir hastalık vakası olarak ele almaz. Bu bölüm sadece Ayurveda'nın hangi hastalıklarda yararlı olduğunu, Batı tıbbının bakış açısıyla guruplandırmak için verilmiştir. Daha önce de tanımladığımız gibi Ayurveda hastalıklan başka türlü sınıflandırır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp