Yağ bağlayıcı ilaçlar.

Yağ bağlayıcı ilaçlar. :

Bu ilaçlar, birçok insanın üzerinde düşünmeden kabullendiği "yağlar şişmanlatır" ve bundan kaynaklanan "yağı azaltırsam zayıflarım" inanışının pazarlanmasıyla doğmuştur (bu inanışın nasıl kocaman bir palavra olduğunu görmek için palavralar adımına dek sabır lütfen ... )Üreticileri tarafından sunulan etki mekanizmasına göre, bu ilaç yağların indirimi için gerekli enzimleri bloke ederek, besinler ile alınan yağın bir bölümünün emilmesini engellemekte, dolayısıyla bedene her hangi bir "zarar" vermeden atılmasını sağlamaktadır.
Uygulayıcılar yediklerine dikkat etmeleri konusunda uyarılmakta, beslenmelerindeki yağ oranını azaltmazlarsa, yan etki olarak ishalin görülebileceği de kendilerine bildirilmektedir.
Biz yine yapılmak istenenle ilgilenelim, mantık şudur:
Ağız yoluyla bedeninize giren besinlerin bir kısmı (yağ kısmı), sindirilmeden bedenden atılacağı için, ağırlığınız üzerinde herhangi bir olumsuz etkili olmayacaktır (ne kadar da bulimik mantığa benziyor ...)
Yine rakamla örnekleyelim:2500 kalori günlük harcaması olan, 2500 kalori günlük kuIlanıIabilir enerjiyi besinlerle alan -yani ne zayıflayan, ne de şişmanlayan enerji terazisi dengede olan- ve bu miktarın altında yemeyi başaran yan ama zayıflamak arzusunda olan bir birey düşünelim. Bu bireye deniyor ki: "
Mademki daha az yemeyi beceremiyorsun, o zaman yediklerinin bir kısmının kullanılabilir enerjiye dönüşmeden bedenden atılmasını sağlayan bir ilaç kullan."

Besinlerle alınan enerji = 2500 kalori

Kullanılabilir hale gelmeden bedenden atılan enerji = 700 kalari

Alınan kullanılabilir enerji = 2500 - 700 = 1800 kalori

Harcanan enerji = 2500 kalori

1800 - 2500 kalori = -700 kalori

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp