Su Yosunu Faydaları

Su Yosunu Faydaları : Mineraller, özellikle de iyot açısından oldukça zengin olan deniz yosunlarını salatalarınızda kullanabilir ya da aperatif olarak atıştırabilirsiniz. Deniz yosunlarındaki tuz oranı oldukça fazla olduğundan, haftada sadece birkaç kez tüketmeniz önerilir.(Eğer tiroit bezi rahatsızlığınız varsa, hiç tüketmemeniz önerilir.)

Su Yosunu Nedir:

Suyosunu diğer ismi alga olan Tatlı bitkiler şubesinden, genellikle suda yaşayan klorofilli bitkidir. Yeşil, esmer, kırmızı ve mavi su yosunları diye sınıflara ayrılır ve değişik alanlarda kullanılırlar. Soda, potas ve iyot elde edilir. Tarım, sanayi ve tıpta kullanılır. Bazı memleketlerde de besin olarak yenir.

Su Yosunu İçeriği:

Su yosunu içeriğinde A, B1, B2, B6 ve C vitaminleriyle niyasin, iyot, potasyum, demir, magnezyum ve kalsiyum mineralleri açısından zengindir.

Su Yosunu Faydaları:

* Su yosunu cilde tazelik verir.
* Saçın hacmini ve direncini arttırır.
* Deriye, tırnaklara ve saçlara faydalıdır.
* Dıştan tatbik edildiğinde zayıflatıcı özelliği de vardır.
* Fistüllü yaraları genişletmek için cerrahide kullanılır.
* Troid hormonunun çalışmasını düzenler ve metabolizma hızını arttırır.
* Son araştırmalarda, su yosunundan yapılan ilaçların kanserli hücreleri öldürücü ve kanserin yayılmasını da durdurucu etkiler gösterdiği görülmektedir.

Su Yosunu Nasıl Kullanılır:

Su yosunu lapa haline getirilip kanamalara konursa faydası görülür. Ayrıca, yosunun zeytinyağı ile kaynatılıp elde edilen lapası sıcak olarak mafsal ve siyatik ağrısı olan bölgeye konursa iyi gelir.

YOSUN NEDİR?

Suda ya da karada yaşayan basit yapılı bitkilere ya da bitki benzeri ilkel canlılara verilen genel ad. Suda yaşayanlarına alg, karada yaşayanlarına da kara yosunu denir. Nemli ağaç gövdelerinden kayalıklara, kızgın çöllerden denizlere kadar çok çeşitli ortamlarda yaşayabilirler. Kadife gibi yumuşak katmanlar ya da sık öbekler oluştururarak büyürler. Yosunların yapıları, diğer bitkilerdeki gibi kök, gövde ve yaprak olarak farklı organlar biçiminde değildir. Klorofil içeren çiçeksiz sporlu bitkilerdir. Şekilleri ipliksi, yapraksı, şeritsi, ya da tüpsü olabilir. Yosunlar, tıp, eczacılık ve sanayide ham madde olarak kullanılır. Ayrıca Çin ve Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinde besin maddesi olarak da tüketilirler.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp