NG: Neoglikojönez

NG: Neoglikojönez :

Enerjinin depolanması: organizma enerjiyi 3 biçim altında depolayabilmektedir.
Yağlar, glikojen ve proteinler.
Bu depolama süreci de besinlerle giren ham moleküllerin dönüştürülmesi sonrasında gerçekleşmektedir.
o zaman sonuçlarımızı çıkaralım:
Madem ki organizma sindirim, kullanılabilir enerjiye çevirim ve enerjinin depolanması safhalarında bildiği moleküllerle çalışıyor,Madem ki organizma bu aşamaların her birinde -insanın evrim sürecinde geliştirmiş olduğu- kendine özgü mekanizmalarını kullanıyor(üstelik bilimin günümüzde geldiği düzeyde bu aşamalar çok ince ayrıntılarına kadar biliniyor) Madem ki organizma elindeki enerji kaynaklarını kullanırken, harcama veya stoklama mekanizmalarını işletirken mevcut enerji stoklarının düzeyini, gelen ve harcanan enerji miktarlarını birlikte değerlendirdikten sonra beslenme duyumlarını üretiyor,Madem ki organizma, kendi besin yelpazesine dahil olmayan maddeleri, sindirim ve dönüşüm süreçlerine dahil etmiyor,Öyleyse aşağıdaki ihtimallerin hiçbiri gerçekle bağdaşmamaktadır :"Şişmanlattığı varsayılan besinlerin organizmada yapısal Ye işlevsel değişikliklere yol açarak.
organizmanın depolama eğilimini artırmaları yağ-depo hücrelerinin sayılarının veya hacimlerinin artmasına yol açması ihtimali Gizli bir mesajı var diyetçi dayatmacı zihniyetin: bazı besinler yağ hücrelerinin sayılarının ya da hacimlerinin artmasına yol açıyor demeye getiriyor.
Ancak bu gelişmeye yol açan şu veya bu "şişmanlatan besin değil, bir kez daha enerji terazisinin artıda olması...
Ayrıca sindirimle, enerji kullanımını birbirine karıştırmayı da deniyor.
Bakın falanca besinin sindirimi zor, demek ki depolanması kolay, mantığı kurmaya çalışıyor.
Doğru değil, hatta tam aksi: Eğer bir besinin sindirimi zorsa, sindirim için gerekli harcamaların artması gerekir. Yani diyetçilerin sevdiği randıman sözcüğünü kullanmaya kalkarsak, randımanının düşük olduğu anlamına gelir bu da Tabii burada bile hile var: "Bakın çok yağlı besinlerin sindirimi zor bu tür besinler de şişmanlatıyor. "Bunun da düzeltilmeye ihtiyacı var. Yağlı besinler birim hacimde, enerji değerleri yüksek besinlerdir.
Bu besinler fazla miktarda alındığında, organizma girişlerini durdurmak ya da yavaşlatmak amacıyla rahatsızlık belirtileri üretmektedir.
Yağlı besinlerin mideden boşalma hızları yavaştır.
Organizma farklı besinlerin içerdikleri enerji değerlerini farklı hızlarda kullanarak, zamana yaymakta, böylece de acil ve daha az acil gereksinimlerini karşılaya bilmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp