Acıkma alıştırmaları

Acıkma alıştırmaları :

İlk yapmanız gereken şey beklemek olacaktır.
Bir sabah uyanacaksınız ve karnınızın acıkmasını bekleyeceksiniz.Sizi şaşırtmasın, eğer bir uzunca bir süredir acıkarak yemek alışkanlığını kaybettiyseniz, süre size uzun gelebilir.
Enerji stoklarını çok yukarılara çekmiş olanlarda bazen bu bekleme uzayabilmektedir.
Yani kahvaltı etmek gibi bir zorunluluğunuz yok. Acıkırsanız edeceksiniz, acıkmazsanız, hiçbir ye is duymadan kahvaltıyı atlayıp, acıkınca sinyalinin karın bölgenizde kendisini duyurmasını beklemeye devam edeceksiniz. Yeterli sabrı gösterdiğinizde, bir süre sonra karın bölgenizde bir şeylerin kıpırdamaya başladığını fark edeceksiniz.
Şimdi dikkat: Sadece ilk iki acıkma alıştırmanızı yaparken, acıkmanın ilk belirtileri ile yemeğe başlamamanızı, yarım saat beklemenizi öneriyorum.


Ne bir kez, ne de üç, ne de yarım saat ten fazla... amacım size eziyet çektirmek, aç bırakmak değil. Sadece acıkma duyumunuzu keskinleştire bilmenize, başka hislerle karıştırmamanıza ve daha sonraki seferlerde kolaylıkla tanıyabilmenize yardımcı olmaya çalışıyorum.
Acıkma duyumundan bir süre uzak kalmış bireyler için, bu duyumu yorgunluk, uykusuzluk,gibi hallerin yarattığı fiziksel belirtilerle karışma riski mevcuttur.


Bu riski ortadan kaldırmak ise, "acıkmanızı 2 kez bekleterek" kolaylıkla mümün olacaktır.
İki kez, karın guruldamasına kadar giden acıkmayı yaşadınız mı, bir daha başka şeyle karıştırma olasılığınız kalmaz.
İlk iki acıkma bekleme alıştırmanızda ilk belirtilerden yarım saat sonra, ondan sonrakilerde ise ilk acıkma belirtileri kendini hissettirir hissettirmez, evdeyseniz sofraya, dışarıdaysanız restorana, büfeye, kebapçıya, ... yönelin!
Unutmayın, bundan böyle size ne yiyeceğinizi kimse söylemeyecek, kendi kararlarınızı kendiniz verecek, sevdiğiniz besinler arasından o gün canınızın çektiği seçimleri yapacaksınız.
Acıkma alıştırmalarınızla ilgili son bir öneri; yemeğe başlarken çok basit bir cümleciği mırıldanın veya zihninizden geçirin:

"Acıktım organizmam enerji ihtiyacını ifade etti.
Şimdi keyifle, sevdiğim besinlerden oluşan yemeğimi karnımı doyurana kadar yiyeceğim. bir daha karnım acıktığında da yine aynı şeyi yapacağım ... benim için bundan sonra kıtlık yok "
Kahvaltı etmeniz zorunlu olmadığı gibi, belli bir öğün sayısına uymanız da gerekmiyor.
İlk aşamada yapmanız gereken, acıkma duyumunu elinizden geldiğince çabuk "öğrenmek", geri kazanmak.

Acıkma duyumunu iyice öğrendiğinizden, başka şeylerle karıştırmadığınızdan emin olduğunuz da ise, hareket planınızın ikinci safhasına geçebilirsiniz.
Acıkma duyumunuzu, sosyal hayatınıza uydurmakta başlangıçta zorlanabilirsiniz. Yemeğe ulaşabildiğiniz saatlerde, karnınız acıkmamış olabilir.
Bu zorluğu aşmanıza yardımcı olabilmek için, başlangıç döneminde önemli olanın, acıkmaya her sefer uymaktan çok, bu duyumu iyice tanıyabilir hale gelmek olduğunu ve zaten bir süre sonra acıkma hissinizin sizin sosyal hayatınıza uyum sağlayacağını, karnınızın yemeğe ulaşabileceğiniz saatlerde acıkacağını da hatırlatmak isterim.

Acıkmadığınız hallerde, sosyal gerekliliklerle kendinizi sofraya oturmak zorunda bulabilirsiniz.
Bu durumlarda, hiçbir şeyin ya da gücün sizi önünüze konulanları bitirmeye zorlamadığını, sofrayı paylaş-tığınız insanların hatırlarını kırmamak için bir şeyler yiyebileceğinizi, acıkıncadan yiyeceklerinizin ise bir sonraki acıkmanızı biraz geciktirmekten başka bir sonucu olmayacağını belirtir, bu gibi durumlarda bir sonraki yemeğirıizi acıkarak yiyebilmek için biraz daha çaba göstermenizi öneririm.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp