Kırmızı Biberin Faydaları Ve Zararları

Kırmızı Biberin Faydaları Ve Zararları :

Çok Fazla Kırmızıbiber


Eğer acısıyla ağzınızı yakarsa biraz şeker yiyin. Baharatı yok etmek için ikinci en etkili çözüm de pilav, ekmek ya da lavaştır. Ayrıca bir parça portakal ya da limonu emmek, yemeklik yağ ya da tam yağlı sütü bir kaç saniye ağızda döndürüp sonra tükürmek, krema, dondurma, fıstık ezmesi ya da tam yağlı yoğurt yemek, biraz bira, şarap ya da başka bir alkollü içki içmek de yararlı olabilir. 
 
Bunun nedeni kırmızıbiberin acı bileşeni kapsaisinin yağda ve alkolde çözünür olmasıdır. Kapsaisin suda çözünür olmadığından su, siyah çay ya da kahve işe yaramaz.Eğer cildinize kırmızıbiber ya da kırmızıbiberli yağ değerse, sabunla yıkayıp ya da kâğıt havluyla silip alkol, yağ, krema ya da tam yağlı süt veya yoğurtla ovarak yanmayı geçirebilirsiniz.Eğer gözünüze kaçacak olursa, kolayca yapabileceğiniz tek şey bol suyla yıkamaktır.

Çok kırmızı biber tüketiyorum. Zararlı mıdır?

Kırmızı biberin etken maddesi kapsaisindir. İdrar yaptırıcı, uyarıcı ve iştah açıcı etkisi vardır. İçerdiği flavanoidler, C vitamini, A vitamini ve beta karotenler gibi birçok antioksidanın damar sertliğini engellediği öne sürülmüştür.

Ayrıca kırmızı biberin mide için de koruyucu etkisi olduğuna inanılır. Antibakteriyel etkili olduğu ve bağırsakta şeker emilimini azalttığı için diyabet hastaları için faydalı olduğu da yapılan çalışmalarla gösterilmiştir. Ancak kapseisin alerjik kişilerde şiddetli alerjik reaksiyonlara (astım krizi, gözde enfeksiyon) neden olabilir. Bazı vakalarda reflüyü artırdığı da görülmüştür.

Mustafa Kemal Üniversitesi''''nde 2009 yılında Dr. Adnan Burak Akçay ve arkadaşlarının yaptığı araştırmada; 29 yaşında bir erkeğin beline yapıştırdığı kapseisin içeren yakının, koroner spazm ve kalp krizine neden olduğu bildirilmiştir. Kırmızı biber dikkatli kullanılmalıdır.

Gençlerde kalp krizi neden olur?

Gençlerde kalp krizi, son zamanlarda sık karşılaşılan bir durumdur. Sebebi daha çok genetiktir. Yani ailede kalp, tansiyon veya kolesterol rahatsızlıkları olan biri varsa bu gençlerde de görülebilmektedir.
DAMARLAR TIKANIYOR
Kolesterol damarları tıkar ve buna bağlı olarak kalp krizi, inme gibi durumlar görülebilir. Normal şartlarda kanamayı önleyen trombositlerin kolesterolle uyarılmasıyla aktivite olması, pıhtı oluşturarak herhangi bir damarı tıkayabilir. Bu da kalp krizine neden olur.

Bu nedenle ailesinde genetik olarak kalp-damar hastalığı olanlar; 18 yaşından itibaren doktor kontrolünde olmalı ve kolesterol değerlerine bakılmalıdır.

AĞRI KESİCİLER AĞRI YAPABİLİR!


Ağrı kesici ilaçlar da belli bir yerden sonra ağrı yapmaya başlar. Buna örnek olarak aspirin verilebilir.
Kronik baş ağrısı yaşayan kişilerde genellikle yüksek tansiyon vardır ya da yıllarca migren tedavisi görmüşler, çeşitli ilaçlar kullanmışlardır. Ağrı kesici ilaçlar kan hacminin artmasına neden olur ve hipertansiyon şiddetlenir. Ağrı kesiciler doktor kontrolünde alınmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp