Baharat Çeşitleri Ve Özellikleri

Baharat Çeşitleri Ve Özellikleri : Ortadoğu’nun hafif acı, kokulu bir tozu. Bahar Arapça- da ‘baharat’ demektir.Karışım -bir yemek kaşığı paprika, ikişer tatlı kaşığı kişniş, kimyon ve karabiber, bir tatlı kaşığı kakule tohumu, öğütülmüş tarçın, öğütülmüş karanfil ve rendelenmiş muskat. Kimyon, karabiber, kişniş ve kakuleyi yağda ya da g he e’de veya yağsız kavurun. Öğütüp diğer malzemelerle karıştırın.
 
Kullanımı -kuzu ya da diğer etlere sürmek için, terbiyelerde ya da iç malzemelerde, baklagiller, diğer sebzeler, kuskus, pilav, çorba ya da yahnilerde.
 
Not -Lübnan’ın yedi baharat karışımı, yenibahar, tarçın, karanfil, çemen otıı, zencefil, muskat ve karabiber içeren bir baharattır.

Metabolizmayı Hızlandıran Baharatlar ve Etkileri

Biberiye

Metabolizmayı hızlandıran biberiye, dolaşıma yararlı olan bir baharat türüdür. Biberiye vücudun vücudumuzun ısınmasını sağlar. Isınan vücudumuz daha fazla yağ yakımaya başlar, bunun sonucunda metabolizma hızlanır. Metabolizmanın hızlanmasını sağlamak için biberiye’yi yemeklerinizde sıklıkla kullanabilirsiniz.

Kekik

Yağ metabolizmasını etkileyen kekik, canlandırıcı özelliği sayesinde metabolizmamızın hızlanmasını etkiler. Yağ metabolizması daha hızlı çalışarak, vücuttaki fazla yağların yakılmasını sağlar, vücut yağ depolamayı azaltır ve bunun sonucunda kısa zamanda kilo verilebilir.

 

Zerdeçal

Zerdacal baharatının metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. Ayrıca karaciğer fonksiyonlarını düzenleyip, vücutta detoks etkisine neden olur.

 

Zencefil

Zencefil, yediğimiz yiyeceklerin daha kolay hazmedilmesini sağlar. Sindirim sisteminin ısınmasına yardımcı olur. Zencefil anti enflamatuar özelliği sayesinde metabolizmamızı hızlandırır. Zencefili ne kadar sık aralıklarla tüketirsek metabolizmamız da o kadar hızlı çalışır.

 

Kırmızı Pul Biberler

Yağları yakarak metabolizmayı hızlandırır. Kırmızı pul biberin olumsuz özelliği ise iştahı açmasıdır. Dikkatli olarak tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırır.

 

Tarçın

Kan şekerinin dengesini düzene sokar. Tarçın’ın antioksidan özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle metabolizma üzerinde olumlu etkileri vardır.

 

Sivri Biber

Bütün acı biberler gibi, sivri biber de yediğimiz besinlerin daha çabuk hazmedilmesine ve metabolizmamızın canlanmasına yardım eder. Kahvaltılarda, yemeklerin içinde ve ara öğünlerde rahatlıkla tüketebilirsiniz.

 

Mercan Köşk

Sindirim sistemin daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlar.

 

Keten Tohumu

Keten tohumu midedeki suyu toplar ve şişer, bu da kişiye tokluk hissi sağlar. Bağırsakların daha hızlı çalışmasına neden olur ve tuvalet ihtiyacını arttır. Sindirim sisteminde meydana getirdiği etkiler, metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. 1 yemek kaşığı keten tohumunu 1 kase yoğurt ile karıştırıp tüketebilirsiniz. Keten tohumunun tokluk hissi vermesini sağlamak için, yoğurtla birlikte tükettikten sonra 2 – 3 bardak su içmeniz gerekir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp