Ağrılara Karşı Kullanılacak Bitkiler

Ağrılara Karşı Kullanılacak Bitkiler :

AĞRI

Ağrı kesici ve salisilat içeren baharatlar yararlı olabilir. Ardıcın etkileri steroidal olmayan iltihap önleyici ilaç indometazininkilere benzer.
 
Eylem: Bu baharatları beslenmenize dahil edin.

HANGİ AĞRILARDA HANGİ BİTKİ ETKİLİ

Baş: Sızma zeytinyağı tüketimi, migren gibi genelde kronik ağrıların etkilerini azaltıyor. Baş ağrısı için mentol ve ökaliptol yağı da önerilir.

Boyun ve bel: Kafuru 10 gün boyunca günde bir kere ağrıyan bölgelere sürmek yeterli. Özellikle bel ağrılarında zencefil ve edrefil karışımı uygulanabilir. Bu, yakıcı bir karışımdır ve çok iyi ağrı kesicidir. O bölge sıcak dursun diye de yünlü bir bezle sarılır. Ancak bunun mukozaya yani göze, ağza ve burna kaçmamasına özen gösterilmeli, çünkü yakıcıdır ve mukozaya zarar verir. Günde 1 kere 3 gün boyunca uygulanır.

Eklemler (diz, dirsek, kol, bacaklar): Kafur ağrı kesici olarak romatizmal şikayetlerde etkilidir. Ancak bu kesinlikle dahilen alınmaz çünkü zehirlidir, haricen sürülür. 3 tablet kafur, 250 gr saf alkol içinde eritilir. Ağrıyan yere ve civarına diz, dirsek, kol ve bacakların eklem yerlerine sürülür.

Diz kapakları: Halk arasında domates ilacı olarak bilinen salisilik asit, saf alkolde eritilir. Ağrıyan bölgelere, ayak parmaklarına ve diz kapaklarına günde 1 kere 10 gün boyunca sürülür.

Eskiden salisilik asit satılmadığı için söğüt ağacı dal ve yaprakları kaynatıldıktan sonra çıkan su, doğal salisilik asit elde edilirdi.

Bütün vücut: Susam yağının sinir uçlarını uyarıcı etkisi vardır. Hindistan’da insanlar, saç uçlarından ayak uçlarına kadar bütün vücuda ayda bir susam yağı masajı yapıyorlar. Vücut gevşiyor, rahatlıyor. Kekik yağı, zeytinyağı ile karıştırılıp özellikle romatizmal ağrılarda, ağrıyan bölgeye sürülebilir. Ancak kekik yağının tek başına sürülmesi sakıncalıdır.

Baş Ağrısına İyi Gelen Bitki Çayları

Lavanta, melisa ve papatya gibi sakinleştirici etkisi bulunan çaylar sinirleri yatıştırır, kasları rahatlatır ve stres nedeniyle oluşan baş ağrısına iyi gelir. Bunlar en çok kullanılan bitiler olmasına karşın sizin en uygun çayı ya da karışımı bulmak için bir kaç bitkiyi denemeniz gerekebilir. Tabii baş ağrısının stres dışında pek çok farklı nedeni olabilir. Eğer sık sık bağ ağrısı yaşıyorsanız bir doktora görünerek nedeni hakkında bilgi almalısınız.

Gerilim ve Baş Ağrısı: Günümüzün hızlı ve zorlayıcı yaşamında gerilme bağlı olarak yaşanan baş ağrısı oldukça yaygındır ve her gün milyonlarca insan bu baş ağrılarından kurtulmak için reçetesiz ağrı kesicilere başvurmaktadır. Ancak bu ilaçların çoğunun yan etkileri vardır ve düzenli olarak kullanmak başta mide hastalıkları olmak üzere diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Stres yüzünden boyun, sırtın üst kısmı ve omuz kaslarında yaşanan kasılmalar bu baş ağrılarının başlıca sebebidir. Ihlamur çayı, papatya çayı, lavanta çayı gibi ruhsal ve fiziksel rahatlama sağlayan çaylar strese bağlı yaşanan bağ ağrıları için oldukça faydalıdır. Ancak bu çayları günde 2-3 bardaktan fazla tüketmeniz tavsiye edilmez.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp