Ruh Ve Sinir Hastalıkları

Ruh Ve Sinir Hastalıkları

Baş ağrısı, sinir sistemini en fazla etkileyen hastalıklardan hem en sıradanı hem de sıkıntının en yaygın sebebidir. Baş ağrısı evrensel bir hastalıktır, öyle ki baş ağrısı çekmeyen çok az kişi vardır. Baş ağrılarının çoğu iyi huyludur.Birçok bitki, baş ağrısının semptomatik tedavisinde kullanılır. Damiana, kırmızıbiber, gümüş düğme, kediotu ve nane baş ağrısı tedavisinde uzun yıllardır kullanılmaktadır .
 

Belli bitkilerin özellikle belli baş ağrısı türlerine faydalı olduğuna inanılır.

Migren ağrılarına (genelde çarpıntı yapar, bazen ise baş dönmesi ve kusma), özellikle gümüş düğmenin faydalı olduğu bilinir . Araştırmalar, gümüş düğmenin migreni önlemede ve var olan migren ağrısını gidermede faydalı olduğu sonucuna varmıştır.Haftalarca her gece meydana gelen şiddetli bir baş ağrısı olan küme baş ağrısına, kırmızıbiber tüketiminin faydalı olduğu bilinmektedir. 
 
Endişe ve gerginliğin sebep olduğu stres kaynaklı baş ağrısının tedavisinde, kediotu ve çarkıfelek çiçeği gibi yatıştırıcıların faydalı olmasına pek de şaşırmamak gerekir Yulaf; zona, sinir ağrısı ve multipi skleroz (çoklu sertle- şim) gibi hastalıkları içeren çeşitli ruh ve sinir hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Bu hastalıkları kendi kendinize teşhis ve tedavi etmeniz önerilmemektedir. Kulak çınlaması, bazı durumlarda ginkgo ile tedavi edilebilir Kişinin tetikte olma durumu ya da uyarılma seviyesi bitkilerce etkilenebilir. Bu bitkilerden bazıları sinir sistemi hızlandırıcı, diğerleri ise rahatlatıcı olarak görev yapar. 
 

Yulaf, bireyin etrafında olup bitenlere karşı tetikte ve dikkatli olmasını sağlar.

Buna karşılık, sarı kantaron ve gotu kola kişinin aşırı heyecanını aldığından sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkisi vardır Gotu kolanın beyin üzerinde büyük etkileri vardır, bunlardan en fazla bilinenleri; hafızayı güçlendirmesi ve problem çözme yeteneğini geliştirmesidir . Gink- go da yaşlı genç ayırt etmeksizin hafızayı güçlendirdiği bilinmektedir.
 
Yulaf ve sarı kantaronun, sinir sistemini güçlendirdiği, yenilediği ve tazelediğine inanılır.
Bu iki bitkinin enerjiyi ve dayanıklılığı arttıran canlandırıcı bir etkileri olduğuna inanılır. Özellikle yorucu bir hastalık sonrası güçten düştüğümüzde, bu bitkilerin sinir sistemini canlandırıp hastalık öncesi eski haline getirdiğine inanılmaktadır.Ginseng ve meyankökünün, zihinsel düzeyde denge hissine katkısı olduğuna inanılır. Bu iki bitki, denge hissini ayarlar, yani az ya da çok ise normalseviyeye getirir. Ayrıca, bunlar ruh halindeki gerilimi de giderir (sakinlikle tedirginlik, derin derin düşünmeyle umursamazlık).

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp