karaciğer biyopsisi video izle

KARACiGER

Karaciğer, diyaframın hemen altında, sağ tarafta, yaklaşık olarak 2 kilogram ağırlığında koyu kırmızı renkte yumuşak bir organdır. Yaşamak için gerekli olan birçok kimyasalolay burada meydana gelir. Karaciğer hastalıkları; karaciğer yetmezliği, karaciğer yağlanması. iltihaplanması ve siroz olarak sıralanabilir.

Deve dikeni

Bileşikgillerden; tarlalarda yetişen ı metre kadar boyunda bir bitkidir. İnce ve çengellidir. Yaşken güzel kokuludur. Kuruyunca bu ko ku kaybolur.Uçucu yağ, Ilavonlar ve acı madde içerir. Karaciğer dostu bir bitkidir. Tohumları toz haline getirilip balla karıştırılarak günde iki defa yenir.

Enginar

Bileşikgillerden; kökü yıllarca yaşayıp, her ilkbaharda yeniden süren dikenli bir bitki ve bunun sebze olarak yenen iri topuz biçimindeki yeşil çiçeğidir. Killi, kumlu ve rutubetli toprakalarda yetişir.Çok iyi bir besindir. İçeriğinde cynarine vardır.Yumru şeklinde çiçekleri olan ve 2 metreye kadar uzayabilen bir bitki olan Enginar, A ve C vitaminieri ile kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor mineralleri açısından zengindir. Cynarine adlı madde en sert yiyeceklerin dahi sindirimine yardımcı olur. Yemeği yapılarak yenilir.

Meyankökü

Yaklaşık olarak bir buçuk metreye kadar boylanabilen, çok yıllık, salkım şeklinde, mavimsi çiçekler açan, sıralı ve sık yaprakları olan çok yıllık ats u bitkidir. Kullanılan kısmı kökleridir. Meyan kökü saporıin, flavon, glikoz, asit çeşitli vitamin ve mineraller içerir.Karaciğer rahatsızlıklarına karşı doğal ilaç olarak kullanır. Günde iki defa içilir.

Zerdeçal

Zencefılgiller familyasından, yaprakları sivri uçlu,çiçekleri sarı renkte, çok yıllık bir bitkidir. Safranı andıran boyalı bir madde çıkarılır. Baharat olarak kullanılır. Karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra sindirimede yardımcı olur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp