Ana Arı Satışı



Ana Arı Satışı

Ana Arı Satışı Yapılırken Arının Cinsine, Irkına Dikkat Edilmelidir. Satışını Yapmakta Olduğunuz Arılar Yörenizin İklim Şartlarına Uyum Sağlayabilecek Irkta Olmalıdır.

Ana Arı Satışı

Satın alacağımız arıda dikkat etmemiz gereken bir husus da ana arı ve yavrulu çerçeve kontrolü yapmaktır.

Arının değerini beliryen ırkı ve yavrulu arılı çerçevedir.Yumurtalık katında (birinci kat) 10 adet arılı çerçeve(ramka) varsa ve 10 çerçevenin herbirinde biraz arı varsa; bazılarının dediği gibi bu kovan 10 çerçeve arı değildir. Kovanda kaç çerçeve yavruluarı varsa ,örneğin 5 çerçeve yavrulu arı varsa bu kovan beş çerçeve veya 6 çerçevelik arı diyebiliriz. Arı satın alırken yavrulu çerçevesi olan arıları tercih edin.

Satın alacağınız arılar saldırgan huylu değil sakin huylu olmalıdır. Arı tecübeli arıcıdan alınır. Bu meslekte bigi,tecrübe,disipin ön plandadır. Arı bir kere alınır, herkesten arı alınmaz.
Kovan satışında her zaman ANZER ARICILIK farkını yaşayın.

Kovanda bulunan bal arıları nizam ve intizam bir şekilde çalışır. Bir grup işçi bal arıları balmumu örer, bir grup işçi bal arıları kovanda bekçilik yapar,bir grup işçi bal arılar dışarıdan nektar toplar.
Bir kovanda bal arıları üç gruba ayrılır. Ana arı,işçi arı,erkek arı(saka arı)
1.Ana Arı: Kovandaki ana arının (kraliçe arı) görevi daima yumurtlayarak,kovandaki kolonin gücünü artırarak koloninin hayatta kalmasını sağlamaktır.

Ana arı 16 günde meydana gelir. 16 gün sonra meydana gelen ana arı 3-4 günlük iken hava şartları elverişli ise döllenmek için uçuşa çıkar.Döllenmek için uçuşa çıkan ana arıyı erkek arılar (saka arı) takip eder. Ana arının peşinden giden en güçlü ve en hızlı erkek arılar kraliçe arıyla çiftleşir. Döllenmek için uçuşa çıkan ana arı sağlıklı bir şekilde kovana döndükten 3-4 gün sonra yumurtlamaya başlar.
Kovandaki ana arılar ırsi,genç ve bakımlı olmalıdır. Kuvvetli ve bakımlı genç kraliçe arısı olan bir kovanda koloni gelişimi hızlı olur.Kış mevsimine güçlü koloniyle giren genç ana arılı kovan bahara çıkması da güçlü olur. Verimli genç ana arılı kovan erken ilkbaharda hızlı gelişir,bal sezonuna kadar gelişimini tamamlar ve arıcı için iyi bir gelir kaynağı olur.
Kraliçe arının temizlik temizlik ve bakım görevini bir grup işçi bal arıları üstlenir. Bu bal arıları ana arının çevresinde hazır bulunup ,daima ana arıyı takip edip bakım ,temizlik hizmetini yerine getirirler

2.İşçi Arı: İşçi bal arılarının asil görevi dışarıdan nektar ve polen toplayıp kovandaki koloninin ihtiyacını karşılamak ve gelişimini devam ettirmektir. İşçi arılar 21 günde meydana gelir. Kovandaki bütün işlerden işçi arılar sorumludur. İşçi arılar aynı zamanda dişi arılardır.
3.Erkek Arı(Saka Arı): Nektar akımının başladığı dönemde oluşmaya başlarlar. Yeni çıkan ana arıların döllenmesinde çiftleşirler. Nektar ve polen akışının azaldığı,bittiği zaman erkek arılar (saka arı) kovandan dışarı atılır.


SENDE YORUM YAP!

Whatsapp