Koza

Koza :

Egzersizin amacı: Dış etkilere karşı psikolojik korunma hislerinin oluşturulması.

Yapılışı:

Vücudumuzda birikmiş olan enerjiyi el ve ayak parmaklarımızın uçlarından çıkan bir ışın gibi bir akıma organize edin. Bu ışın havada bir mesafe katettikten sonra yukarıya doğru kıvrılarak tüm vücudu sarar ve bir ışın olarak başa doğru yönelir. Işın daha sonra başın üstünden arka tarafa geçer, aşağıya doğru kıvrılır ve baş kısımdan girer. Vücudun içinden belkemiği boyunca geçer, ayrı ayrı yönlere ayrılıp kollara ve ayaklara ulaşır. Böylece enerji bir halka çizerek dolaşır.

Kendi kendini etki altına alma sürecini yeterince geliştirdikten sonra, enerji ışın akımının dıştaki bölümünü tüm vücudun çevresinde açmaya çalışacağız. Bu durumda vücudumuz bir eksen gibidir. Açma işleri dış ışından bir tabaka vücudumuzu sarıncaya kadar devam eder. Bu tabaka vücuttan belirli bir uzaklıktadır ve tabakanın kenarları vücuda giren ve vücuttan Çıkan bir huni şeklinde olmalıdır. Bundan sonra ortaya çıkan his sabitleşerek bu tablo göz önüne getirilmeye çalışılır. Bunu başardıktan sonra düşünsel olarak, irademizi kullanarak bu I saat yönünde çevirmeye çalışacağız. Döndürme olayına hunilerin vücuttan "kopmasına" ve tabakanın kendini kapatmasına kadar devam ediyoruz. Böylece enerji "koza"sı oluşur. Koza'nın iki yönü vardır: Yukarıdan aşağıya (dikey) ve vücudun enine (yatay).

Bu tabloyu iç görmede ve hislerimizde sabitleştirdikten sorun iç kozanın, yeni ve değişik yönlere giden enerji katlarının oluşturulmasına geçebiliriz. Örneğin: Spiral şeklinde sargı bezi sarmak gibi. Sonuç: Vücudun çevresinde aktif bir biçimde bir "enerji" engelinin oluşturulması, derinleşmiş sensomotor hislerimizin yönetimi, soyut düşleri gerçek nesnelerle karşılaştırarak, konsantrasyon yetenekleri idmanının devam ettirilmesi, dış etkenlere karşı psikolojik güvenin oluşturulması.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp