Canan Karatay Yapay Tatlandırıcı Tuzağına Düşme!

Canan Karatay Yapay Tatlandırıcı Tuzağına Düşme! : Soru:Yapay tatlandırıcılar da zararlı mı?

Cevap:Evet, yapay tatlandırıcılar da, doğal olsun ya da olmasın zarar verebilir! İçinde aspartam olan da, sakarin olan da, sükraloz olan da aynı...

Mesela ASPARTAM VE SAKARİN İÇERMEZ DİYE PAZARLANAN, SÜKRALOZ BAZLI TATLANDIRICILAR, SOFRA ŞEKERİNDEN 600 KEZ DAHA TATLIDIR. Ayrıca dekstroz ve maltodextrin denilen şekerleri yani karbonhidratları içermektedir. 200 gr kadar sükraloz bazlı bir tatlandırıcı 96 kalori ve 32 gr şeker (karbonhidrat) içermektedir. Obezlere/diyabetli hastalara ve kilo vermek isteyenlere önerildiğinden dolayı, maalesef, iç rahatlığıyla günde 200 gr kadar yapay tatlandırıcı kullanılabiliyor. Ancak, hastalar zararlı birçok kimyasal maddeyi tükettiklerinin farkında bile değiller. Bu hastalar da yapay tatlandırıcılar ile zehirlenmekteler! Bu nedenle, Karatay Diyetinde yapay tatlandırıcılar da yer almaz!Her gün 10-15 bardak çay içilen ülkemizde, çayla birlikte tüketilen çay şekeri ya da yapay tatlandırıcı miktarı aşırı düzeyde olmaktadır. Ortalama her çay bardağına 2-3 adet küp şeker ya da 1 adet yapay tatlandırıcı atıldığını düşünecek olursak, bir günde organizmaya sadece çay içmekle ne kadar fazla sükroz yani diğer bir deyişle glikoz+früktoz ya da sükraloz girdiğini görürüz.

Kıssadan hisse:Her türlü şeker, tatlı, yapay tatlandırıcı tüketimi, vücutta serbest oksijen radikallerinin fazla miktarda üretilmesine neden olmaktadır. Serbest oksijenradikalleri, tüm vücuttaki hücrelerde OKSÎDATÎF STRES yani genel bir mikropsuz yangı dediğimiz inflamasyonun başlamasının nedenidir.Bu nedenle früktozun, doğal bir antioksidan olan kan kolesterolünü de yükselttiği bildirilmiştir.210 Bunun yanında bütün gün sık aralıklarla yenen meyve ve ekmekleri, pilav ve unlu mamulleri, çok sık tüketilen meyve sularını ekleyecek olursak, karaciğerimizin neden yağlandığını, neden kilo aldığımızı, neden göbek çevremizin genişlediğini anlamak zor değildir!Tekrarlıyorum! Kan şekerimiz herhangi bir rafine karbonhidrat tükettikten sonra hemen yükselir ve pankreasımız, beta hücrelerinden insülin hormonunun salgılanmasına neden olur. Uzun süre devamlı olarak şeker, tatlı, rafine karbonhidratların tüketilmesi sonucu, insülin hormonun yükselmesi ve yüksek kalması da başlı başına ve bağımsız bir şekilde, diyabet, obezite ve kalp hastalıklarına neden olabilir..

İNSÜLİN HORMONU YÜKSEKLİĞİ
• İNSÜLİN DİRENCİ HASTALIĞI
• METABOLİK SENDROM
• SENDROM X
• TRİGLİSERD YÜKSEKLİĞİ
• ÜRİK ASİT YÜKSEKLİĞİ
• KARACİĞER YAĞLANMASI (KOLA GÖBEĞİ, FRÜKTOZ GÖBEĞİ, ALKOL GÖBEĞİ, BUĞDAY GÖBEĞİ)
• DİYABET
• KALP HASTALIKLARI
• HİPERTANSİYON
• OBEZİTE
Gördüğümüz gibi, bütün bu saydığımız çeşitli ve değişik sandığımız hastalık ve belirtiler bir tek metabolizma bozukluğunu, yani karbonhidrat metabolizması bozukluğunu ifade etmektedir. Hiçbiri birbirinden farklı değildir. Hepsinin de ana nedeni, başlamasının temel sebebi tektir! Yani uzun süre, kronik olarak kan şekeri ve insülin hormonunun yükselmesi ve yüksek değerlerde kalmasıdır. Yüksek kan şekerinin karamelize olmasıdır.

Kıssadan hisse:
KARATAY DİYETİ = İNSÜLİN DİRENCİNİ KIRMA DİYETİ = GENÇ KALIP SAĞLIKLI, UZUN YAŞAMA DİYETİDİR.Şekil-7’de SIRALADIĞIMIZ HASTALIK VE BELİRTİLERİ ÖNLEME, DÜZELTME, İYİLEŞTİRME DİYETİDİR!

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp