Tiroid 5

Tiroid bezlerinin normalden fazla ya da az çalışması sonucu meydana gelen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık da kendi arasında ikiye ayrılır. Vücutta dolaşan tiroid hormonu kan seviyelerinin normalin üstünde değerlere ulaşmasına hipertiroid adı verilir. Tiroit hormonlarının vücutta yeterince olmamasına da hipoiroid adı verilir. Hormonların eksikliği ya da fazlalığı vücutta çok ciddi düzensizliklere neden olur.

Pratik Bitkisel Formüller

- 1 bardak kaynar suya, 10 gram dövülmüş kereviz tohumu konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içitir.

- Lahana yaprakları sıkılır, elde edilen karışımdan günde 2-3 bardak içilir. Taze ceviz fındıktan biraz büyük hale gelince 50-60 adet toplanır. Tofuyla beraber bir kap içinde dolapta muhafaza edilir, günde 1 adedi yutulacak şekilde parçalanıp yutulur.

- Ceviz perdelerinin elli adedi bir hafta kapalı yerde bir lt. suda da tutularak her gün bir fincan içilir.

- Meşe kabuğu sirke ile kaynatılır, suyuna bir bez batırılıp, guatrın üzerine sarılır. Bu işleme 1 hafta devam edilir.

- Kuzukulağı zeytinyağıyla ezilir. Krem haline getirilip guatr üzerine sürülür.

- Büyük çiçekli papatya, tavuk yağıyla iyice ezilir. Lapa halinde guatrın üzerine sarılır.

- 1 bardak kaynar suya, 4 gram taze veya kuru yaprak konulur, 10 dakika bekletilip günde 3 barda içilir.

Kainat Eczanesinden Önerilen Bitkiler

Ceviz (Juglans): Ceviz çeşitli hastalıklara iyi gelen bir bitkidir. Yapılan bir araştırma taze sıkılmış yeşil ceviz kabuğu suyunun, tiroksin seviyesini iki kat artırdığını ortaya çıkarmıştır. Yeşil cevizi 20 dakika kadar kaynatıp içerseniz, tiroksini yüzde 30 oranında artırırsınız. Ceviz yağının haricen boğaz bölgesine sürülür. Uç ay devam edilir.

Sarı Kantaron (Hypericum perforatum): Sarı kantaronun hipotiroide karşı çok etkili bir bitki değildir. Ancak hipotiroidden kaynaklanan depresyona faydalıdır. Hamileyseniz sarı kantaron kullanmamanızı öneririz.

Turp (Raphanus sativus): Turpun içeriğindeki "raphanin" isimli bileşik, tiroit hormonu seviyesinin dengede kalmasını sağlar.

Oğulotu (Melisa officinalis): Melisa olarak bilinen oğulotu, tek b kez enjekte edildikten sonra bile, kandaki hipofiz bezlerindeki tiroit uyarıcı hormon üretimi miktarını azalttığını göstermiştir.

Brokoli (Brassica oleracea): Brokoli, içeriğinde tiroit bezini baskı altında tutarak, aşırı miktarlarda tiroit hormonu üretmesine engel olan "izotiyosiyanat" maddesi barındırır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp