Bir Bakışta Diyabet Şeker Hastalığı Ve Bitkilerle Tedavisi

Bir Bakışta Diyabet Şeker Hastalığı Ve Bitkilerle Tedavisi :

Diyabetin iki ana kategorisi vardır: Tip I ve Tip II

Diyabet hastalarının yüzde doksanı Tip II diyabettir ve insüline bağımlı değillerdir.

Diyabette genetik faktörler her ne kadar önemli görünse de. diyabetin tetiklenmesinde çevresel faktörlere de ihtiyaç vardır.

Diyabetiklerin yüzde doksanının obez olduğu göz önünde tutulduğunda, obezitenin de ciddi bir çevresel faktör olduğu görülür.

Bebekken inek sütünde bulunan improteini almanın (bovin albumin peptid) otoimmün mekanizmaları ve onu izleyen Tip I diyabeti tetiklediği bilinmektedir.

Hücrelerin insüline duyarlılığında, eser mineral olan krom büyük bir rol oynar.

Diyabetik komplikasyon gelişme riskini azaltmak için, dikkatli bir takiple şekerindeki yükselmeleri kontrol etmek önemlidir.

Beslenmedeki değişim ve düzeltmek: Tip I ya da Tip II diyabetin tedavisinde temeldir. Diyabetin tedavisinde besinsel destek gereklidir çünkü diyabetiklerin birçok besine olan ihtiyacı ciddi şekilde artmıştır.

C vitamininin hücrelere taşınması insülin yoluyla olduğundan, birçok diyabet hastasının hücrelerinde yeterli miktarda C vitamini bulunmaz.

Tip I diyabet hastaları niasin desteğiyle hastalıklarını tamamen tersine çevirmişlerdir.

Diyabetik sinir hastalarının gelişimine karşı B6 vitamini desteği belirgin bir koruma sağlar.

Diyabet hastalarının E vitamini ihtiyacınını arttığı görülmüştür ve yüksek dozda E vitamini desteğinin faydalı olduğu görülmüştür.

Soğan ve sarımsağın kan şekerini düşürücü etkisi çeşitli çalışmalarda kanıtlanmıştır, kardiyovasküler hastalıkların riskini azaltmaya da yardımcı olur.

Kuvvet narı preparatının oral alımında,hem Tip I hem de Tip II diyabet hastalarında olumlu sonuçlar verdiği klinik deneylerde görülmüştür.

Son zamanlarda yapılan araştırmalar Gurmarın Tip I ve Tip II diyabetin tedavisinde etkili olduğunu göstermiştir.

TEDAVİ ÖZETİ

Diyabetin etkili tedavisi için genellikle geniş yelpazede tedavilerin birleşimi ve kimi hastada diyet ve yaşam tarzını değiştirmeye yönelik istek gereklidir. İnsüline bağımlı olmayan diyabet, genellikle yıllar süren kronik metabolik saldırının bir sonucudur; burada anlatılan bitkisel metabolik yaklaşımla tedavi edilebilmesine rağmen, hastalık sona ermemekte direnecektir. Burada anlatılan bilgiler her ne kadar insüline bağımlı olmayan diyabet hastaları için yazılmış gibi görünse de aynı zamanda insüline bağımlı diyabet hastaları için de geçerlidir. Sadece bir istisna vardır; o da Tip I diyabet hastalarının her zaman insüline ihtiyaç duyacağıdır.

Özellikle hastanın insülin kullandığı ya da sıkı kontrol edilmediği durumlarda kan şeker düzeyleri özenle izlenmelidir. Evde kullanılan glikoz ölçüm cihazları ve HgbAjc testi günümüzde hastayı izleme işlemi için en iyi yol olarak görülmektedir. Bu doğal tedavi yolları etkili oldukça, insülin ve ilaç dozajlarının yeniden ayarlanması gerektiği unutulmamalıdır. Hekimle iyi bir işbirliği her zaman yardımcı bir unsurdur.

Beslenme

Her türlü basit, işlem görmüş ve konsantre karbonhidrattan uzak durulmalıdır. Kompleks karbonhidratlar, yüksek lifli besinler tüketilmeli, yağ en aza indirilmelidir. Baklagiller, soğan ve sarımsak özellikle faydalıdır.

Besin Destekleri

Yüksek oranda multivitamin ve mineral desteği alın. Ek desteklerde dozaj aşağıdaki gibidir:

C Vitamini: Günde üç defa 500-1000 mg
Karışık Flavonoidler: Günde 1000-2000 mg
E Vitamini: Günde 800-1200 mg
Keten Tohumu Yağı: Günde 1 yemek kaşığı
GLA Kaynağı: Günde 240-480 mg
Magnezyum: Günde 2-3 kez 250mg.
Metilkobalamin (Aktif B vitamini): Günde 1000 mcg.
Lif (Guar, Pektin, Yulaf): Günde 20-30 gr

Tıbbi Bitkiler: Diyabete bağlı retinopati varsa, Yaban mersini ya da üzüm çekirdeği ekstresi: Günde üç kez 40-80 mg Diyabete bağlı nöropati varsa, Ginkgo biloba ekstresi (%24 ginkgoflavoglikozit): Günde üç kez 40-80 mg

Diğer Tıbbi Bitkiler, Tercih Edilme Sırasına Göre:

Gymnema Sylvestre Ekstresi: Günde iki defa 200 mg.
Kuvvet Narının taze sıkılmış suyu (Momordica Charantia): Günde 3 defa 30-60 ml
Yağı Alınmış Çemenotu Tozu: Günde 50 g
Saltbush (Atriplex Halimus): Günde 3 g

Egzersiz
Düzenli egzersiz son derece önemlidir.Kalp hızını yarım saat boyunca en az %50 artıran yoğunlukta ve haftada üç kez yapılmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp