Bulaşıcı Hastalıklardan Korunma

Bulaşıcı Hastalıklardan Korunma : İslâmiyet’in vücut ve çevre temizliğine verdiği önem, hele abdest, boy abdesti ve elbise temizliği ile bunu bir ibadet haline getirmiş olması başlı başına hastalıklarla mücâdelenin temelini teşkil eder.Aynca frengi, bel soğukluğu ve yumuşak şangr gibi tehlikeli zührevi hasta- lıklann gayri meşru cinsel birleşmelerle insandan insana geçtiği bilinen bir gerçektir. Yine, tedavisi mümkün olmayan ve mutlak ölümle neticelenen Aids’in de gayri meşru ve ahlâk dışı birleşmelerin bir ürünü olduğu kabul edilmektedir.Cenâb-ı Hak emrediyor:
* “Fuhşun gizlisine de açığına da asla yaklaşmayın’’^17).* “Zinâya yaklaşmayın, çünkü o, şüphesiz bir hayasızlıktır’’^18).İslâmiyet, fuhşu yasaklamakla kalmamış; fuhşa giden bütün yollan da kapatarak Müslümanlan bu tehlikeye karşı korumuştur. Harama bakmayı, erkeği olmayan eve girmeyi, kadın-erkck birlikte oturmayı yasaklayarak şeytanın işini zorlaştırmıştır.Resul-i Ekrem Buyuruyor;
* “Gözlerin zinâsı, mahremi olmayan kadınlara şehvetle bakmaktır. Kulak- lann zinâsı, dinlemesi haram olan sözleri dinlemektir. Dilin zinâsı, söylemesi haram olan şeyleri söylemektir. Elin zinâsı, yabancı bir kadının uzvunu şehvetle tutmaktır. Ayaklann zinâsı, gidilmesi haram olan yere adımlannı atmaktır. Kalbin zinâsı, zinâ temennisi ve arzusu duymaktır. Cinsiyet organları ise, bu organların arzulannı ya yerine getirirler ya da reddederler’^19 *).17) En’âm, 6/151.18) Isrâ, 17/32.19) Buhari, Isti’zan, B. 12. Müslim, Kader,had. 20.Zinâ, öyle bir felâkettir ki, sadece bulaşıcı hastalık taşımakla kalmaz; beraberinde toplum ve aile saadetini de mahveder. Neslin bozulması kadar bir cemiyeti tehdid eden felâket yoktur. Fertlerin, ahlâk kurallanna ve toplum nizamlarına uymalan ancak sağlam ve sıcak bir aile ortamında yetişmeleri ile mümkündür. Bütün polisiye tedbirlere rağmen medeni Batı ülkelerinde hırsızlık, gasp, tecâvüz, öldürme, intihar, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı önlenememekte, her geçen yıl biraz daha artış kaydetmektedir.
Bütün bu sosyal bozuklukların temelinde, şüphesiz ahlâki çöküntü yatmaktadır.Kur’an, âdet halinde iken kadına yaklaşmayı yasaklarken, çiftlerin hem ruhi hem de organik sağlıklarını korumayı hedef almaktadır. Ay hali sırasında kadının rahim yolu iç zannda şişme ve kıza- nklık olduğundan, cinsi temas ona ızdı- rap vermekle kalmaz; yırtılmalara ve iltihaplara sebep olur. Cenâb-ı Hak buyuruyor: “Âdet halinde iken kadınlarınızdan uzaklaşın. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın’’^20).İslâm’da erkekleri ve dolayısiyle kadınlan zührevi ve diğer mikrobik hastalıklara karşı koruyan örnek bir uygulama da “sünnet”tir. Sünnet derisi, kesilip alınmadığı taktirde, içersinde kalan sidik artıklan pek çok zararlı maddeler ihtiva ettiğinden, mikroplann kolayca beslenip bannabilecekleri bir ortam meydana getirir. Bu mikroplar, cinsel temas sırasında kadına da geçeceğinden, sünnet vasıtasıylaher iki cins hastalığa karşı korunmuş olmaktadır.Modem tıp da sünnetin faydalanm kabul ettiğinden dolayı, bugün gayri müslim cemaatler içinde dahi erkek ço- cüklannı sünnet ettirenler vardır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp