Üzüntü Keder

Üzüntü Keder : Meydana gelmiş bir hadiseye veya elden kaçırılan biı fırsata karşı üzülmeye “ğamm” denildiği gibi, bir şeyin gelecek zamanlarda olabilmesi veya elden kaçması endisesiyle duyulan sıkıntıya ‘ da “hemm” keder denir.

* Üzüntü ve keder, hastalıkların en büyük sebeplerinden biridir. Zira üzüntü ve keder, insana dünyayı zindan eder. Üzüntü ve kederli insan sıtmalı hastanın nöbet tuttuğu gibi ateşlenmeye ve titremeye başlar.
‘ Her kimin üzüntü ve kederi çok olursa, bedeni hasta olur. Her kimin de ahlakı kötü olursa, kendisine eziyet vermiş olur. Her kim de münâkaşa ederse, saygınlığı gider kişiliği zayıflar
* Uyku, sarhoşluğa galip gelir. Üzüntü keder ise uykuya engel olur. Rabbinin yarattığı eylerin en tesirlisi üzüntü ve kederdir.
* Her kimin üzüntü ve kederi çok olursa vücudu hasta olur, gıdayı normal olarak almak ise sağlık için faydalıdır.
Sebepleri:
* Borçlu olmak, korku, dostlardan, ahbablardan ayn kalmak, sevmediği kişilerle beraber olmak.
*. Borçlanmak; üzüntü ve kederin başlıca sebeplerindendir.
* Korku; üzüntü ve kederin sebeplerinden biri de korkudur. Herhangi bir şeyden korkan kimse, o korku kendisinden gitmedikçe rahat ve huzurlu olamaz.
* Dostlardan ayn kalmak.
“Sağlık, gizli bir hazinedir. Bir saatlik üzüntü keder, kişiyi bir yıllık kocaltır. Dostlardan ayn kalmak ise vücudu hasta eder
Belirtileri:
* Yüz renginin değişmesi,
* Saç ve sakalla oynamak
* Uykuyu engeller, uykusuzluk
* Yerinde duramamak, öteye-beriye gidip gelmek, vücut ısısının azalması vs. gibi şeyler

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp