Mustafa Eraslan Emes

Mustafa Eraslan Emes Hakkında Herşey

MULTİPLE SKLEROZ EMES MS HASTALIĞI NEDİR BELİRTİLERİ NELERDİR


MS hastalığı bir merkezi sistem hastalığıdır. Yani beyin ve omurilik hastalığıdır. Diğer bir adıyla multiple skleroz da denilebilir.
Bu hastalık da beyin ve omuriliğin bir çok yerinde sertleşmiş dokular meydana gelmektedir. Merkezi sinir sistemi sinirler boyunca vücudun farklı yerlerine elektriksel sinyaller gönderir. Bu sinyaller de tüm hareketlerimizi, ister bilinçli olsun isterse bilinçsiz hepsini kontrol eder. MS hastalığında ise bu sinyaller düzgün bir şekilde iletilemez. Sertleşmiş dokuların olması sebebiyle bu elektriksel sinyallerin alımı ve geçişi engellenmiş olur. Sonuç olarak da vücut fonksiyonları kontrol edilemez hele gelir. Çünkü bu sinyaller yanlış yere gittiği için gerektiği şekilde iletilemez.

MS hastalığının belirtilerinden bahsedecek olursak;


- En yaygın olanı hissizliktir.
- Halsizlik,yorgunluk,
- Karıncalanma,
- Titreme,
- Konuşma bozukluğu,
- Koordinasyon zayıflığı,
- Görme bozukluğu,
- Denge problemleri,
- Hafıza kaybı,
- Bağırsak sorunları vb.

Bu tip belirtiler görülmektedir. Fakat bu her kişi de görülecek diye bir kural yoktur. Her hasta da farklı belirtiler de görülmektedir.
MS hastalığına yol açan etmenlerden birinin virüs saldırısı olduğu ortaya konulmuştur. Bu durumda vücuda giren bazı virüsler hücrelerde çoğalıp bir takım hastalığa sebep olurlar. Fakat bazı virüsler vücutta uzun bir süre kalarak yeni hastalıkların oluşamsına neden olmaktadır. MS de bu virüsler sonucunda meydana gelebilmektedir. İkinci etmen ise bağışıklık sistemidir. Bu durumda ise, zamanla bağışıklık sistemi zayıflayıp geri tepebilir ve sonucunda kendi hücrelerine saldırabilir. MS hastalığı da bu saldırır sonucunda ortaya çıkabilmektedir.MS hastalığında kadınlar erkeklere göre daha fazla risk taşımaktadır. 20-40 yaş arası grupta daha sık görülmektedir.

Bitkisel öneriler de bulunmak gerekirse;

- ısırgan otu,
- semizotu, bir tabak buharda pişmiş olarak ve 375 mg magnezyumun alınmasında yardımcı olacaktır.
- soya fasulyesi, kaynatıp suyunu için ve fasulyeleri de kavurup yiyin.
- sülük tedavisi, tabi bir uzman kontrolünde,
- ve masaj iyi gelecektir. Yakıcı yağlar kullanılmaktadır. Bunlar kekik, hardal, zencefil, havlıcan, biberiye yağı gibi. Bu yağları karıştırıp belden, omuriliğin yukarısına doğru, omuz ve dirseklere nokta masajı yapılması faydalı olacaktır.
- Ginseng, çörek otu, çuha çiçeği, ginko biloba, üzüm çekirdeği, kınakına,polen, günlük sakızı, kudret narı ( kurusu) bitkilerinin hepsini eşit miktarlarda karıştırıp öğütün ve toz haline getirin. Sabah akşam yemeklerden 1 tatlı kaşığı sevdiğiniz bir şeyin içine bal,süt, yoğurt vb. herhangi birine karıştırıp tüketin.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp