Kibarlı Şifalı Bitkiler

Kibarlı Şifalı Bitkiler

Kibarlı Şifalı Bitkiler Hakkında Bilinmesi Gerekenler



1 ) Mısır Püsküllü Bitkisel Karışım

Ayrık Otu (Agropyron Repens)

Kiraz Meyve Sapı (Prunus Avim)

Funda (Calluna Vulgaris)

Yakı Otu (Epşlobium Sp.)

Mısır Püskülü (Zea Mays)

Ayrık otu içeriğindeki triricin, müsilaj, saponinler, kiraz meyve sapındaki potasyum tuzları ve tanen, fundadaki tanen,uçucu yağ ve glikozidlerden arbutin ve erikolin, mısır püskülündeki karbonhidratlar, potasyum ve kalsiyum tuzları biokimyasal maddeleri diüretik (idrar artırıcı) etkiye sahiptir. Mesane ve böbrek taşını düşürmede kullanılır. İdrar yolları üriner sistemini, idrar kesesi böbrek iltihabını kurutur.

2 ) Biberiyeli Bitkisel Karışım

Biberiye (Rosmarimus O.)

Civan Perçemi (Achillea Milefolium)

Sarı Kantaron (Hyperciumferforatum)

Okaliptüs (Eucalyptus Sp.)

Biberiye bitkisinin içeriğindeki monoterpenlerve terpenoid oksitler, civan perçemi bitkisinin yeşil kısımları ve çiçek açma devresinde C Vitamini ve karoten, bütün organlarında eterik yağlar. Glikoalkloidlerden ahilin ve ahiletin, okaliptüs bitkisindeki acı madde, rezin ve okaliptol, sarı kantaron bitkisindeki hypericin, flavonoit, biokimyasal maddeleri sayesinde beyin tarafından üretilen asetilkolin adlı bir kimyasalın parçalanmasını önleyen acetyleholinestrase adlı kimyasallar mevcuttur, bunun sonucu olarak da vücudu zinde tutar, ağrıların dinmesine yardımcı olur.

3) Altın Otu Bitki Tableti

Altın Otu (Ceterach officinarum )

Aktif maddeleri flavon, reçine, kumarin, acı madde.İdrar söktürücü, safra ve pankreas salgısını ve mide suyunu arttırıcı ve idrar yollarındaki taşları düşürmeye yardımcıdır. Mesane, prostat ve idrar yolu iltihaplarına karşı faydalıdır. Romatizma ve Eklem ağrısı şikayetlerini azaltır. Tokluk verir. Hazım zorluklarında ve basurda faydalı olabilir.

4) Fesleğenli Bitki Tableti

Fesleğen ( Ocimum basilicum)

İştah açıcı, hazmı kolaylaştırıcı ve barsak gazlarını gidericidir. İdrar söktürücü, ağız ve boğaz iltihaplarında, bir kahve fincanı dolusu fesleğen bir cezve suda kaynatılarak iyi bir gargara elde edilebilir. Fesleğen kokusu, sivrisinek ve tahta kurularını kovmak için birebirdir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp