Leke Krem

Leke Krem

Leke Krem Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Bilgilere Aşağıdaki Makalede Bulabilirsiniz

Leke krem:

* Sivilce ve aknelerin oluştuduğu izlerin giderilmesinde,

* Güneşe Bağlı Oluşan Cilt Lekelereinin kaybolmasında
* Yüzdeki Çilleri Hızlı Bir Şekilde Ortadan Kaldırılmasında
* Hamilelik ve Yaşlanma Lekelerinin Giderilmesinde
* Kırışıklıkları Azaltmada ve Cilt için maksimum koruma sağlanmasında,
* Cilt yumuşaklığının ve elastikiyetinin arttırılmasında,
* Cildin nem ve su dengesini sağlamaya,

* Çatlak izleri ve doğum sonrası cilt çatlaklarının azaltılmasında
* Yara, tahriş ve leke izlerinin giderilmesinde

yardımcı olur.

Ciltteki renk değişiklikleri, deriden daha açık ve daha koyu olmak üzere iki şekilde görülür.

Koyu renkli lekelerin nedenleri nelerdir?

Çiller, güneş lekeleri ( lentigo ), gebelik lekeleri ( melasma ), bazı iyi huylu cilt benleri, cilt kanseri ( melanom ), mantar hastalıkları, seboreik keratoz, aktinik keratoz ciltte koyu renkli lekelere neden olurlar.

Cilt lekeleri yaşamımızı tehdit etmemekle birlikte bir takım kozmetik problemlere sebep olmakta, hatta bazı kişilerin sosyal yaşamını da etkileyebilen bir takım psikolojik problemlere yol açabilmektedir.

Çiller

Çiller yüz ve güneş gören diğer alanlarda görülebilen milimetrik boyutta kahverengi lekelerdir. Daha çok açık renk tenli, özellikle de kızıl saçlı kişilerde görülür. Çillerin ailesel özelliği vardır ve bazen koyu renk tenli kişilerde de rastlanabilir. Tıbbi olarak çillere ' efelid ' denir.
Derinin boya pigmenti olan melanin, melanosit denen hücrelerden üretilir. Kış aylarında melanin daha az üretilirken, güneşli havalarda fazla üretilir. Üretilen melanin, keratinosit denen etraftaki deri hücrelerine dağıtılır. Çiller yaz aylarında daha belirginken, kışın keratinositler yeni hücrelerle yer değiştirdiğinden, bu mevsimde ya tamamı ile ortadan kalkar ya da renkleri solar.
Genellikle çiller yaş ilerledikçe azalır ve daha az belirgin hal alırlar. Güneşten korumanın dışında tedaviye gerek yoktur.

Lentigolar ( Güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri )

Uzun süreli güneş hasarı, orta yaştan sonra kişilerin yüz ve ellerinde kahverengi, büyük ve düz lekelere neden olur. Çillerden farklı olarak kışın solmalarına rağmen, tamamen ortadan kalkmazlar. Sıklıkla yaşlılık lekeleri veya karaciğer lekeleri olarak bilinirler, doğru tanımlama ise solar lentigodur ( Güneş lekesi ).

Lentigolar sıklıkla açık renkli kişilerde görülür, fakat kolay bronzlaşan kişilerde de sıktır. Lentigolar deriyi boyayan melanosit denen hücrelerin artması sonucu oluşurlar.

Zararsız olan lentigoları, kanser olan erken melanomdan ayırmak önemlidir. Eğer bir leke büyüyorsa, birden fazla renk içeriyorsa ve sınırı düzensizse veya herhangi bir şüphe uyandırıyorsa, mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurmak gerekir.

Gebelik Lekesi ( Gebelik maskesi, Melasma )

Sıklıkla karşılaştığımız, yüzde görülen koyu lekelerden biri gebelik lekeleridir. Kadınlarda yaygın olarak gebelik, doğum kontrol hapı veya östrojen hormonu kullanılması ile ortaya çıkar. Bu tip lekeler erkeklerde de gelişebilir. En çok alın, yanak ve dudak üzerinde görülür. Öncelikle doğum kontrol hapları kesilmeli, güneşe olabildiğince maruz kalınmamalı, şapka ve güneşten koruyucular kullanılmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp