Epilepside Son Tedavi Yöntemleri

Epilepside Son Tedavi Yöntemleri :

Başlardaki tedavi değişikliği sakın moralinizi bozmasın.

Mutlaka çocuğunuzun bünyesinin kabul edeceği bir ilaç vardır.Epilepsi ilaçlarının etkili olabilmesi için kana karışıp beyne ulaşması da yeterli değildi. Beyin hücrelerine bağlanmaları gerekiyordu.Bir ilacın, bir hücreye bağlanabilmesi için, o hücrenin o ilaca özgü bir alıcısı olması gereklidir. Beyin normal ise, her ilaca ait bir alıcısı vardır. Ancak, sorunlu beyinlerde hücrelerin bazı alıcıları eksik olabilir.Dikkatinizi çekmiştir. EEG çekilirken bazı çocuklara uyku ilacı verirler, çocuk uyuyacağına tam aksine uyanır.

Oysa uyku ilacını sağlıklı bir beyne verirseniz kişi hemen uyur.

Hasta beyinde uyku ilacına ait alıcılar eksik ise, ilacın etkisi ya hiç çıkmaz, ya da bazentam ters etki yapabilir, yani çocuk uyuyacağına uyanır.Benzer şekilde, doktor epilepsi ilaçlarını çocuğunuzun bu ilaca karşı beyin hücrelerinde alıcılar var mı yok mu diye test ederek verir. Çünkü beyindeki bu alıcıları ortaya çıkaracak hiç bir tetkik yoktur.O nedenle başlarda tedavi başarısızlığı olursa sakın moralinizi bozmasın.

Mutlaka çocuğunuzun bünyesinin kabul edeceği bir ilaç vardır.

Doktor ilaç değişikliği yaparak bunu bulmaya çalışıyordur yoksa çocuğunuzda birtakım denemeler yapmıyordun Çünkü reçeteli epilepsi ilaçları uzun süreler test edilmiştir ve yıllardır dünyada güvenle kullanılmaktadır.

Epilepsi
beyindeki sinir hücrelerinin artmış uyarılabilirliğinden (nöronal hiperekstabilite) kaynaklanan bir klinik durumdur. Epilepsi nöbeti gri maddedeki artmış, hızlı ve lokal elektriksel boşalımlardan köken alır ve klinikte belli bir süreye sınırlı olarak, bilinç, davranış, duygu, hareket veya algılama fonksiyonlarına ilişkin stereotipik bir bozukluk gözlenir. Nöbetler zaman içinde her hasta için belli bir paternde, genellikle spontan olarak veya bazı tetikleyen faktörler zemininde tekrarlar. Nöbetler arasında hasta genellikle normal yaşantısını sürdürür. Nöbet aralıkları ve tipleri son derece değişken olmakla birlikte aynı hastada genellikle aynı bir veya belli birkaç nöbet tipi tekrarlama eğilimi gösterir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp