Çoçuklarda Ateşlenme Nedenleri

Çoçuklarda Ateşlenme Nedenleri :

Ateş 


Vücut sıcaklığının yükselmesine ateş denir. Vücut sıcaklığı bedenin her yerinde aynı değildir. Örneğin; termometre ağıza konulduğunda görülen ısı, koltuk altına konulduğunda gösterdiği ısıdan 0,5 derece daha düşüktür. Diğer taraftan, vücut ısısı gün boyunca da 0,5 derece oynar.

Sabahın erken saatlerinde ısı düşük, akşam saatlerinde yüksektir. Vücut ısısı 36,2 - 37,5 arasında ise normaldir. ateşle birlikte; üşütme, titreme, baş ağrısı, bunalma, huzursuzluk, vücut kırgınlığı, iştahsızlık, kabızlık, sayıklama, havale veya koyu renkli idrar çıkarmada görülebilir. ateşin nedeni, genellikle soğuk algınlığı, grip, bademcik iltihabı, boğaz ağrısı, bronşit, sinüzit, kulak iltihabı, bağırsak iltihabı veya böbrek hastalıklarından biri olabilir. Bu nedenle tedaviden önce nedeni tespit etmek gerekir.

Ateş hastalıklara karşı verilen savaşın doğal bir yöntemidir ve sağlıklı bir bağışıklık sisteminin işaretidir. Ateş çok yüksek ve çok uzun süre devam ederse tehlikeli olur. Eğer çocuğunuzun ateşi 38°C''''''''ı aşarsa veya günlerce yüksek kalırsa, derhal aile hekiminiz veya çocuk hastalıkları

uzmanı doktorunuza baş vurunuz.Yüksek ateş nöbetleri sırasında çocuğunuzun bol sıvı almasını sağlamanız şarttır. Dehidratasyon (sıvısız kalma), ateş ile doğrudan ilintili olmasa da, çocukluk çağı ateşlerinin en büyük tehlikesidir. Ateşi kontrol altına almak için aşağıdaki tekniği kullanın.

apirojen
ateş yükselmesine neden olan herhangi bir madde taşımayan.

Elma Suyu Sirkesi

 
Ateşi düşürmek için çocuğu içine 14 bardak elma suyu sirkesi katılmış bir küvet ılık su içinde yıkayın. Odanın içinde hava cereyanı olmadığından emin olun. Banyodan sonra çocuğu derhal sıcak pamuklu bir çarşaf ile sarın.Bir başka tedavi de, çocuğun ayaklarını elma suyu sirkesi ve su karışımına batırılmış soğuk bir bez ile sarmaktır. Çocuğu sıcak bir şekilde sarıp sarmalayın.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp