Diyabet Genetik Bir Hastalık Mıdır?

Diyabet Genetik Bir Hastalık Mıdır? : Günümüz tıbbı diyabetin genetik bir hastalık olabileceği savını öne sürüyor; bilim insanları bazı hücrelerde bazı proteinler tanımlamışlar ve bu proteinleri taşıyan kişilerin Tip 1 diyabete yatkınlık gösterdiğini ifade ediyorlar. Ancak; söz konusu teoriye göre Amerika’daki çocukların yaklaşık yüzde 25’i bu yatkınlığa sahip olmasına rağmen yalnızca yüzde l’den daha az kişide diyabet gelişiyor. Tek yumurta ikizlerinden birinde hastalık bulunduğunda diğer ikizde de hastalığın çıkma durumu yüzde ellidir. (Oysa genetik koşullarda tek yumurta ikizlerinde yüzde 100’lük bir eşleşmenin söz konusu olması beklenir.)Bu proteinler, nereye giderseniz gidin hemen aynı sıklıkla ortaya çıkmaktadır, buna karşın diyabet prevalansı dünya üzerinde farklı bölgelerde büyük ölçüde değişkenlik gösterir. Japonya’da 100,000 kişi içinde 1 kişi diyabetten etkilenirken bu rakam Amerika Birleşik Devletleri’nde 9, Finlandiya’da ise 28 kişidir.

(Günümüzde dünya üzerinde en yüksek orana sahip olma şanssızlığını sergileyen ülke Finlandiya’dır.) Ayrıca dünyada bazı yerlerde, hastalık oranı kalıtımla açıklanabileceğinden çok daha hızlı artmaktadır. Örneğin; diyabetin Finlandiya’da on yaşın altındaki çocuklarda, son yirmi yıl içinde yüzde 50 oranında artış göstermesi şaşırtıcı değil mi?Diyabet, Rus ruleti gibi tehlikeli bir oyun halini alıyor. Genetik kurşun, yalnızca yaşam biçimine ait tetik çekildiğinde zarar verebilir. Genleriniz, tek başına diyabete neden olamaz, ancak dengesiz bir yaşam bunların zarar verme potansiyelini serbestleyebilir. Daha sonraki bölümlerde stabil olmayan kan şekerine ilişkin çeşitli nedenler - karbonhidratlar, alkol, kafein, düşük yağ içerikli diyetler, anaerobik egzersizler, psikolojik baskı, korku ve öfke, bazı besin maddelerinin eksikliği gibi - üzerinde ayrıntılı olarak durulacaktır. Tüm bu faktörler aşırı asiditeye neden olur, özellikle sağlıksız bir beslenmeden kaynaklanan aşırı asidite pankreasın artan miktarlarda insülin üretmesine yol açar; bu durum pankreasın üzerinde baskı oluşturur, onu tüketir. Ve işte sonuç: diyabet

.Bu döngünün açıklanması ve durdurulması yaşamınızı nicel ve nitel olarak iyileştirecek, keza doğru yol inanamayacağınız kadar açık: pH dengesini koruyun. Asidite kontrol altına alınır alınmaz semptomlar ortadan kaybolacaktır. Sayılamayacak kadar çok sıkıntı çeken bir organ dahi - kontrol altında alınamayan diyabette pankreasın içinde bulunduğu durum - sorunun altta yatan nedeni ortadan kaldırıldığında canlanacaktır. Hep dile getirdiğimiz gibi: Yağlı asitlerinizden kurtulun ve sağlığınıza kavuşun!

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp