Sağlık Masraflarını Kontrol Etmenin Yedi Yöntemi

Sağlık Masraflarını Kontrol Etmenin Yedi Yöntemi : Sağlıklı Bir Yaşam Sürdürün Yüksek sağlık masraflarından kaçınmanın en iyi yöntemi budur. Tuvalete gittikten sonra ya da yemek hazırlamadan önce el yıkamak bile hastalık bulaşmasını önemli ölçüde önler. Kendinizin, çocuklarınızın ve yaşlı yakınlarınızın aşılarının zamanında yapılmasını sağlayın.

Kendinize Dikkat Edin

Pek çok durumda önemsiz bir hastalık daha patlak vermeden evde başarıyla tedavi edilebilir. Bu kitabı elinizin altında bulundurun ve doktora gitmeden önce okuyun. Doktorunuza veya bir sağlık bilgilendirme kurumuna tavsiyeler açısından başvurun. Onlara danışarak reçetesiz satılan ilaçlan deneyin, dinlenin ve iyileşmek için bir-iki gün bekleyin. Eğer hastalığınız bulaşıcıysa, başkalarına mikrop taşımaktan kaçının.

Sigortanızın Kapsamını Bilin

Sağlık sigortanızın neyi kapsayıp kapsamadığını öğrenin. Sigortanızla ilgili işlemleri takip edin.

Doktor Muayenesine Hazırlanın

Doktor muayeneleri, tıbbi test sonuçları, ilaçlar ve numara sırasıyla reçeteler için bir sağlık günlüğü tutun. Bu, muayene sırasında zaman kazanılmasınısağlar, kafa karışıklığını ve hizmetlerin tekrarını önler. Muayeneden önce şikâyetinizi açık bir şekilde ifade etmeye hazırlanın, bununla ilgili benzer kayıtlar olup olmadığına bakın ve sorularınızı önceden hazırlayın.

Tıbbi Kaynakları Doğru Kullanın

Acil servis sıradan muayene ya da önemsiz şikâyetlerin tedavi yeri olmayıp gerçekten acil durumlar içindir. Tıbbi sorunlarınızın çoğu için ilk önce bir pratisyen doktora başvurun; o sizi gerekiyorsa, bir uzmana sevk edecektir. Herhangi bir tıbbi test ya da müdahale yaptırmadan önce bunun neden yapılması gerektiğini ve gerekli olup olmadığını sorun. Pahalıya mal olan hastaneye yatma işlemlerinden kaçının. Bir zamanlar hastanelerde yapılan müdahaleler, teknolojik gelişme sayesinde artık doktor muayenehanelerinde çok daha çabuk, güvenli ve ucuz gerçekleştirilebilmektedir.

İlaç Masraflarınızı Azaltın

Reçete yazılmadan önce söz konusu ilacın neye yaradığını ve nasıl kullanıldığını sorun.Doktorunuz başka tavsiyelerde bulunduğunda ilaç (örneğin soğuk algınlığı ya da viral hastalıklarda antibiyotik) için diretmeyin. İlacın yan etkilerini, özellikle sizi almaktan vazgeçirebilecek kadar ciddi olanları sorun. Komplikasyonları önlemek için doktorunuza aldığınız bütün ilaçları (alkol ve yasadışı uyuşturucular da dahil) söyleyin. Bu ilacın muadili olup olmadığını sorun, çünkü bunlar marka haline gelmiş ilaçlardan daha ucuzdur. İlacı en ucuza veren yerden satın alın içindeki tali-matlara kesinlikle uyun. Bir ilacı hiçbir zaman doktora danışmadan kesmeyin.

Şarlatanlara Dikkat Edin

Hastalanan kişi çoğu kez iyileşmek için her şeyi denemeye ve yapmaya hazırdır. Çaresiz hastalıklara yakalanmış olanların korkularından yararlanarak ve kötü, değersiz ya da tümüyle tehlikeli tedaviler önererek geçinen çok sayıda vicdansız vardır. Bilimsel deneylerle sınanmamış,düzinelerce hastalığa iyi geldiği öne sürülen, dağıtımı sadece mektupla yapılan, hastaların tavsiye mektuplarıyla sunulan ya da “mucize” veya “gizli” ibarelerini taşıyan ürünlerden uzak durun. Teşhis ne olursa olsun, bütün hastalarına aynı tedaviyi tavsiye eden, “risksiz” tedavi vaat eden ya da ahlaka aykırı veya yasadışı işler yapmanızı öneren doktorlara dikkat edin.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp