Bebeklik Sonrası Beslenme

Bebeklik Sonrası Beslenme :

Genellikle bebekler, ilk yaştan sonra giderek bağımsızlığını kazarlar, kendi kendilerine yemek yemeyi öğrenirler. 912 aylar arasında, her şeyi ağzına götüren bebekler, yiyecekleri diğer eşyalardan ayırt etmeyi öğrenir. Ekmek, elma dilimi gibi yiyecekleri eline vermek, kaşık ve bardağı kendisinin tutarak ağzına götürmesine yardımcı olmak, çocuğun erken yaşta yeme becerisi kazanmacım kolaylaştırıyor.

12-18. aylar arası çocuğa verilecek besinlerin, kolay çiğneyebileceği ve yutabileceği cinsten olmasına dikkat ediniz. Sosis, fıstık, üzüm, küçük şeker gibi maddeleri vermemeye çaba gösteriniz. çocuğun, et, balık, tavuk, yumurta, süt ve sütlüler, peynir, yoğurt, muhallebi, meyve ve sebzeler, unlular, patates, pirinçten oluşan dört ana besin türünü içeren kandık bir diyet almasına özen gösteriniz.

Toplam enerji alımının yüzde 60'ı karbonhidrat, yüzde 2530'u yağ ve yüzde 1015'nin protein şeklinde olması gerektiğini unutmayız. 1218.aylar arası çocukların, günde üç öğün yemeleri yeterlidir. Günde iki kez de öğün araları meyve veya meyve suyu, bisküvi, yoğurt gibi besinler verilebilir. çocuğa yiyecekler, küçük porsiYOnlarhalinde verilmelidir. Bu şekilde çocuk, yemeğini bitirme alışkanlığı edinir. Şişmanlığa eğilimli çocuklar dışında, çocuğun yiyeceği miktar isteğine bırakılır.

Uygun bir beslenme uygulanan ve büyüme gelişmesi normal olan çocuklarda, ilk yaştan sonra dişleri korumak açısından, flor tuzları ve kış aylarında "D" vitamini dışında herhangi bir vitamin veya mineral ilavesine gerek yoktur. Ancak, demir eksikliğinin tüm ülkelerde çok yaygın bir sorun olduğu dikkate alınarak, düşük sosyoekonomik grup çocuklana ve iştahsız, tek yönlü beslenme eğilimi oları çocuklara, demir karışımı ilavesi yapılmalıdır. Bu aylarda evde yenen hemen her şeyi bebeğiniz de yiyebilir. Pişirirken yemeklerin tuzsuz olmasına dikkat ediniz. Et ve balıklan, ızgara ya da haşlama yapınız.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp