Bebeğinizi Memeden Kesmek Mi İstiyorsunuz?

Bebeğinizi Memeden Kesmek Mi İstiyorsunuz? :

Bebeğinizi memeden kesenek, diğer tüm bakımlar gibi gözünüzde büyüyebilir ama aslında, bu işleme çoktan katı gıda ve ek besinlere geçiş döneminde başladınız. Memeden kesenek iki şekilde mümkün olur: Bebeği memeniz dışında başka bir kaynaktan süt ya da mama almaya alıştırmak: Memeden emmeye devam eden bir bebeği, birden sütü bıraktırıp bardak ya da biberona alıştıramazsınız. Dolayısıyla tamamen sütten kesmeyi planladığınızda, çalışmalara çok önce başlamalısınız.

Bazı durumlarda, bebeğin sizden kopmasını sağlamak için, özellikle fazla vaktiniz yoksa bir emzirmeyi atlayıp bebeği aç bırakmanız gerekebilir. Bu işlemi üç dört gün tekrarlarsınız ve sadece alternatif olarak seçtiğiniz beslenme türünü ona sunarsınız. İnatçı bebekler, değişimi başlangıçta kabullenmekte zorlanabilir. Fakat hepsi sonunda alışır. İlk 6 aydan önce, bardak ya da biberonla kendi sütünüzü ona sunabilir, ya da mama veya süt verebilirsiniz. Bu zamandan sonra bebeğinize sulandırılmış inek sütü, meyve suyu da verebilirsiniz. Bu besinleri babasının elinden de almaya başladığı zaman, artık bebek, beslenme dönemine geçiş için uygun zamandadır. Emzirmeyi azaltmak: Sigara tiryakilerinin sigarayı, çikolata tiryakilerinin çikolatayı bırakması için, birdenbire bırakmak en iyi yoldur.

Fakat bebeğin memeyi bırakması böyle olmaz. Bu olay, bebek için hem fiziksel hem de duygusal olarak son derece travma tiktir. Eğer memeden kesmek çok ani yapılırsa, bu anne için de problem olabilir. Örneğin, sızıntı, memelerde şişme, süt kanallarında tıkanma ve enfeksiyon. Araya bir hastalık ya da önemli bir olay girmedikçe bebeğinizi memeden kesmeyi aniden yapmayınız. Hedeflediğiniz kesin. meme kesme tarihinden en az birkaç hafta önce, bu işe yavaş başlayınız. Eğer çocuğunuzun hayatında önemli bir olay olacaksa (taşınmak, annenin işe başlaması, yeni bir bakıcı gibi) bu işi bir süre erteleyiniz. En iyi azaltma politikası, her seferinde emzirme sayışım bir adet az almaktır. Örneğin; emzirme sayışım bir azaltıp birkaç hafta bekleyiniz. Hem göğüslerinize, hem bebeğinize bu yeni sisteme alışması için, zaman tamcınız.

Sonra emzirme öğününü bir daha azaltınız. Altı aydan küçük bebekler, gıda için büyük çoğunlukla anne sütüne bağlıdır. Bu bebeklerde, kestiğiniz her emzirmenin yerine mama koymalısınız. Daha büyük bebekler için, bunun yerini kahvaltı ya da yemek alabilir. Eğer bebeğinizi biraz düzensiz olarak onun istediği saatlerde emziriyorsam, emzirmeden kesmeyi düşünmeden önce, meme saatlerini biraz düzene sokmama gerekebilir. Annenin programı ne olursa olsun, sabah erken ve gece geç emzirme en rahat emzirme saatleridir. Bu nedenle bunlar en son bırakılanlar olur. Arılık hastalıklar, ağrılı diş çıkarma dönemleri veya taşınıza ya da tatil gibi çevre değişiklikleri, bebeğin geri gitmesine neden olabilir ve bebeğiniz daha da çok emmek isteyebilir. Bebeğinizin bu durumlarına anlayışlı olunuz. Çünkü bu tip gerileme geçici olacaktır. Bebeğin hayatı normale döndüğü anda, çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.

Unutmayız ki, emzirmek, bebek ile aramadaki ilişkilerden yalazca birisidir. Emzirmeyi zamanda bırakmak, bebeğinizle aramadaki sevgiyi ve manevi bağı azaltmayacaktır. Hatta bundan sonra bebeğinizle daha aktif oyunlar oynayarak, onun fiziksel ve duygusal gelişimini sağlayabilirsiniz. Memeden kesilen bebek, ilk zamanlarda farklı rahatlama yollarına başvurabilir. Örneğin başparmağım veya başka bir objeyi emebilir. Bu davranışlar normal ve sağlıklıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp