Hazımsızlık Ve Mide Yanması Nedenleri

Hazımsızlık Ve Mide Yanması Nedenleri : Hazımsızlık, yemeyle bağlantılı birçok mide rahatsızlığı için kullanılan ortak bir terimdir. Mide ekşimesiyse, mide asidinin geriye taşarak yemek borusunu tahriş etmesinden kaynaklanır.

Hazımsızlık Belirtileri; Karın ağrısı, gaz ve geğirme, hafif mide bulantısı, kusma gibi genel hazımsızlık belirtileri vardır.
Mide Ekşimesi Belirtileri; Hazımsızlığın belirtileri yanında, özellikle yatarken, göğsün ortasında yanma hissi gibi genel mide ekşimesi belirtileri vardır.

Hazımsızlık ve Mide Ekşimesi ( Reflü ) Nedenleri

Her iki rahatsızlığa da gereğinden fazla ya da hızlı yemek yemek, ağır, yağlı ve baharatlı yiyecekler tercih etmek ve çok miktarda alkol almak neden olabilir. Fazla kilolu olmak da her iki rahatsızlığın nedenleri arasındadır. Stres ve sigara, hazımsızlığa yol açabilir.

Sık yaşanan hazımsızlıklar, peptik ülserle bağlantılı bakteriyel enfeksiyon nedeniyle oluşabilir. Bazı ağrıkesiciler hazımsızlığa neden olabilir. Yemek borusu girişindeki kapakçığı kontrol eden kasların zayıflığı, mide ekşimesine neden olabilir.

Hazımsızlık ve Mide Ekşimesi ( Reflü ) için Doktor Önerileri

Rahatsızlığa yol açan yiyeceklerden uzak durmak, sakin biçimde yemek yemek iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Ancak hazımsızlık eğer sıklıkla görülüyorsa, doktorunuza danışmanız gerekir.

Hazımsızlığa ve mide yanmasına yol açan ciddi bir neden yoksa, doktorunuz antiasit tabletler önerebilir. Hazımsızlığa eşlik eden yoğun asidin midede ülser oluşturma tehlikesi varsa, doktor mide mukozasını kaplamaya yarayacak ilaçlar yazabilir. Eğer sorun bakteriyel enfeksiyonsa, doktorunuz antibiyotik verecektir.

Hazımsızlık ve Mide Ekşimesi ( Reflü ) için Doktora Danışın

Karın ağrısı altı saatten fazla sürüyorsa, şiddetliyse ve sıklıkla tekrarlanıyorsa, kan kusuyorsanız veya dışkınız çok koyuysa, baş dönmesi, halsizlik ve hararet varsa hazımsızlık ve mide ekşimesi (reflü) şikayeti ile doktora başvurunuz.

Hazımsızlık ve Mide Ekşimesi ( Reflü ) için Bitkisel ve Alternatif Tedaviler
Hazımsızlık ve Mide Ekşimesi ( Reflü ) için Aromaterapi Tedavisi; Masaj, karın bölgesindeki dolaşımı artırdığından, sindirim sorunları için iyi bir tedavidir. Bunun yanında, iyi bir rahatlama yoludur ve gevşeme hazımsızlık çeken kişilere çok yardımcı olabilir. Bergamot, papatya, rezene, melisa (oğulotu) ve nane uçucu yağları hazımsızlığın tedavisinde kullanılabilir. Bu yağlardan birini karın bölgesine hafif basınç uygulayarak, saat yönünde ovarak sürün. Uyarı! Divertikülit, Crohn hastalığı, ülser, kanser ya da başka bir ciddi hastalığınız veya iltihaplı bir rahatsızlığınız varsa karın masajı yapmayın.

Hazımsızlık ve Mide Ekşimesi ( Reflü ) için Akupres Tedavisi; Bir elinizin baş ve işaretparmağıyla, diğer elin baş ve işaretparmakları arasında kalan deriyi sıkıştırın. Aynı işlemi diğer eliniz için de tekrarlayın. Uyarı! Gebeyseniz, bu tedaviyi uygulamayın.

Limon suyu kızarmış yiyecekleri daha sindirilebilir hale getirir çünkü asitleri yağı emülsiyon haline dönüştürür. Böylece midenin üzerinde durmazlar ve protein sindirimine yardımcı olurlar. Bu da yeterli mide asidi eksikliği çeken, 60 yaşını aşkın iki kişiden biri, stresliler ya da gereksiz yere asit giderici alanlar için özellikle faydalıdır. Ayrıca limon potasyum karbonata metabolize edilir, bu da vücuttaki fazla asiditeyi azaltmaya yardımcı olur. 
 
Sonuçta, limonen mide yanmasını önlemek için faydalı olabilir (belki yemek borusu duvarını kaplayıp onu asitten koruyarak) ve sağlıklı mide hareketlerini destekleyebilir.
 
Eylem: Günlük beslenmenize bir limonun kabuğunu ve suyunu dahil edin.Mide yanmasına karşı, bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı limon suyu koyarak için.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp