Hamilelikte Aloe Vera Tohumu Kullanımı

Hamilelikte Aloe Vera Tohumu Kullanımı :

SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURUN

Sigara hamilelikte düşük ve ölü doğuma sebep olduğu gibi çeşitli komplikasyonlar da sigara içen annelerde çok daha sık gözlenir. Bunlar; vajinal kanama, anormal plasenta yerleşimi, plasentanın erken ayrılması, erken kese yırtılması ve erken doğumdur. Ayrıca doğum gerçekleşse bile çocuğun bağışıklık sistemi ve akciğeri ile ilgili ciddi sorunlar da yaşanabilir.

Anne adayı alkol aldığında, bebeğin kan dolaşımına giren alkol miktarı anne kanındaki alkolden fazladır. Alkolü bedenden atmak için gereken süre bebekte annenin iki katıdır. Alkol de bebeğin anne karnındaki gelişimi ve ileriki yaşamı için ciddi tehlike oluşturur. Alkol nörotoksik bir madde olduğundan, gelişmekte olan bebeğin beyin hücrelerinin gelişimini engeller ve hamilelikte kesinlikle uzak durmak gerekir.

TOPUKLU AYAKKABI VE STRECH KIYAFETLER GİYMEYİN

Hamileliğin özellikle ilerleyen aylarında topuklu ayakkabı ve strech kıyafetlerin giyilmesinden kaçınılması gerekir. Bu tür kıyafetler yaz aylarında bunaltıcı ve anne adayını fiziksel olarak zorlayıcı olur.

STRES

Hamilelikle birlikte gelen stres normal boyutlarda tutulursa zararlı değildir. Ancak uzun süre ve ciddi strese mağruz kalmış hamilelerde yüksek tansiyondan anksiyete bozukluğuna kadar birçok rahatsızlık meydana gelmekte ve bu da dolaylı yoldan bebeği etkilemektedir. Ayrıca yapılan araştırmalar, stresin çocuğun zeka seviyesini de etkilediğini ortaya koyuyor.

HER BİTKİ ÇAYINI İÇMEYİN

Belli başlı bazı bitkisel çayların içinde bulunan etken maddeler özellikle çocuklarda ve hamile kadınlarda sorunlara neden olabilir. Çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını arttırarak erken doğum yapma riskini arttırmaktadır. Fesleğen, biberiye, lavanta, yaban mersini, sarı kanturon, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba bunlara örnek verilebilir. Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini arttırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.

DİYET ÜRÜNLER VE TATLANDIRICILARA VEDA EDİN

Diyet içecek ve gıdaların içeriğinde ve suni tatlandırıcılarda bulunan aspartam, her ne kadar bebeğe zararlı bir madde olarak görülmese de (gebelikte ilaç kategorisi B, yani kullanımı uygun) tatlandırıcı olarak diğer maddeleri içeren diyet ürünlerden ve mümkünse tüm diyet ürünlerinden tümüyle uzak durmak gerekir.

GAZLI VE KAFEİNLİ İÇECEKLERİ TERCİH ETMEYİN

Kolalı içecekler, çay, yeşil çay ve kahve kafein içerikleri nedeniyle günlük kullanımı maksimum iki birim (fincan veya bardak) ile sınırlanmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp