Fibroitler

Fibroitler :

Fibroit Nedir?

 Fibroitler, bir bezelyeden bir greyfurt büyüklüğüne kadar değişebilen boyutlarda...

Fibroitler, bir bezelyeden bir greyfurt büyüklüğüne kadar değişebilen boyutlarda, selim tabiatlı rahim tümörleridir. Adlarını fibröz, lastiğimsi kıvamlarından alırlar. Fibroitler menopoz dönemine kadar yavaşça büyüme eğilimi gösterir, sonrasında ise hacimleri azalır.
Selim tabiatlı olmakla birlikte bir fibroit infertiliteye neden olabilir ve kanamaya neden olması veya var olanı artırması durumunda anemiye yol açabilir. Bu tümörler çok sık görülür ve 30 yaşındaki kadınların yüzde 20’sinde, 50 yaşındaki kadınların ise yüzde 40’ında saptanır.
Belirtiler
Anormal uzun süren veya ağır adet dönemleri (pıhtılaşma görülebilir).
Ağrılı adet dönemleri.
Adet dönemleri arasında kanamalar.
Fibroidin ebatlarına bağlı olarak rahatsızlık ve ağırlık hissi.
Bazı fibroitler belirti vermezken, diğerlerinin yerleşimi ve boyutları, belirtileri ve diğer organlar üzerindeki etkilerini belirler. Örneğin uterusun içindeki veya üzerindeki fibroitler şiddetli kanamaya veya kramp tarzında ağrıya, bağırsaklar veya idrar yolları üzerinde basıya neden olanlar bu organlarda kabızlık veya sık idrara çıkma gibi belirtilerle seyreden işlev bozukluğuna, Fallop tüpleri üzerine bası uygulayanlar ise gebe kalmanın engellenmesine yol açabilir.

Fibroitler


Rahimdeki kanserli olmayan bu tümörlerin muhtemel bir nedeni östrojen/progesteron dengesizliğidir. Bu, rahim kası liflerini hızla çoğalmaya iten genleri harekete geçirebilir. Bir başka olasılık çok şişman olmaktır, çünkü yağ hücreleri östrojen üretir ve şişman kadınlar yüksek kan şekeri düzeyi ve gelişim hormonuna sahip olma eğilimi gösterirler. Üçüncü olasılık, pelvisteki kan velenf sıkışıklığının rahim üzerinde ve içinde baskı oluşturmasıdır.
 
Limondaki lifler, bağırsaklardan kana östrojen geri emilimini sağlayan beta-glukuronidaz enzimini üreten bağırsak bakterilerinin sayısını azaltır. Limondaki B vitamini, karaciğeri ihtiyaç fazlası östrojeni parçalamaya yöneltir. C vitamini ise flavonoidlerin yardımıyla kılcal damarları güçlendirir.
 
Eylem: Günlük beslenmenize bir limonun kabuğunu ve suyunu dahil edin.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp