Aloe Vera Hapları

Aloe Vera Hapları :

Aloe Vera SARISABIR, Arapça "alloeh", İbranice "halal", "mucize bitki", tabii iyileştirici gibi çok çeşitli adlarda ve pek çok eski medeniyetlerde yüzyıllardır bilinen en şifalı gücü nedeni ile çeşitli hastalık ve cilt sorunlarında kullanılan bir bitkidir.

Tarihte; ünlü bir araştırmacı ve arkeolog olan George Ebers, bu bitkinin çok eskilere dayanan ününü MÖ. 3500 yılından kalan bir papirüs el yazmasında keşfetmiştir. Bu papirüs, doğal ilaçlar üzerine yazılmış raporların bir derlemesiydi. Dioskarides ve diğer Yunan ve Romalı hekimler de bu bitkiyi başarı ile kullanmışlardır.

200'den fazla çeşidi bulunmasına rağmen, şifalı özelliklere sahip yalnızca üç veya dört çeşidi vardır. Bunların en etkilisi Aloe Vera Barbadensis (Miller)dir. Sarısabır olarak da bilinen Aloe vera kaktüse benzeyen zambakgiller familyasına (Liliacae) ait bir sukulenttir. Tropik iklimlerde yetişen bu bitkinin anavatanı Afrika ve Yemen'dir.

Aloe bitkisi 3 ana bölümden oluşmaktadır. Yaprağın kabuğu, yapışkan sarı sıvı ve jel tabakasıdır.

Bitki yaklaşık dört yılda olgunlaştıktan sonra yaprakların özü, içindeki jel ve dış kabuğundaki öz suyunun karışımı ile % 100 doğal bir bitki suyu olarak ürün haline dönüştürülür.

Teksas, Dallas'da eczacılık yapanDr.Bill Coats 1968 yılında Aloe Vera'nın oksitlenmenin yarattığı zararlı etkilerinden koruyucu bir "stabilizasyon" formülü geliştirmiştir. Bu stabilizasyon formülü günümüzde patent altına alınmıştır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp