Yıpranmış Saçlar İçin

Yıpranmış Saçlar İçin, Erkek olsun kadın olsun saç yıpranması sorununu yaşıyor. Özellikle yaş ilerledikçe bu sorun daha çok ortaya çıkıyor.Bunun sonucunda da saç dökülmeleri başlıyor. Saçımızın yıpranmasını engellemek bizim elimde.Saçlarımıza iyi bakmalayız.Saç Yıpranması nasıl olur onu inceleyelim sonra Saç Yıpranmaına Bitkisel Çözümlerle devam edeceğiz.

Saç Yıpranması:

Saçların yıkandıktan sonra tekrar istediğiniz hali ve şekli alması zor olduğundan, bazen saçlarımızı yıkadıktan sonra çekeceğimiz zorlukları düşünür moralimizi bozarız.

Saç yıkamasında moral bozacak birkaç şeyi sayacak olursak, mat saçlar, kırık saçlar, saç dökülmesi, boyalı saçlar, ince telli saçlar… Kimyasal işlemler (boya, röfle, perma gibi) ve çevresel etkenlerin (hava kirliliği, su, rüzgar, güneş) saçı önemli ölçüde yıpratıcı etkileri vardır.

Saçlarımızda ortaya çıkan problemleri gidermek için saçlarımıza yıkamadan sonra vakit ayırmalı ve uygun ürünleri kullanarak saçlarımızın gün boyu maruz kaldığı yıpratıcı etkileri en aza indirmeliyiz.

Bu işlemler için doğru bakım kremlerini, malzemeleri tercih etmeliyiz.

Yıkama sonrası saç ürünleri, saç için nötr ve yumuşak bir ortam sağlar. Sonuçta saçlar sert durumlarından kurtulup yumuşak ve ipeksi görünüme kavuşurlar. Bazı saçlarda saç ürünleri kullanılmadığında saçlar güneş ışınlarını kolay geçirip cansızlaşırla ve matlaşırlar.

Saç kremleri dengeleyici ürünlerdir ve ürünlerin içindeki bazı maddeler emilirler ve saç tellerini nemlendirirler.

Sağlıklı ve canlı bir saça kavuşabilmek için, saç tipine göre doğru saç ürünü seçilmelidir. Saç ürününü seçerek dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de saç sorununun ne olduğunun bilinmesidir. Örneğin; kırılma, kepek, saç dökülmesi, yağlanma, kuruma.

Saçlarımıza uyguladığımız yanlış işlemler de saçların yıpranmasına yol açabilir. Örneğin, saçların yüksek ısıyla kurutulması veya şekillendirilmesi, saçların çok sıcak veya soğuk suyla yıkanması, aşırı jöle kullanımı, sık saç boyama, fazla güneşte kalma…

Saç Yıpranmasına Çözümler:


Kimyasal ürünler hayatımızı ne çok girmiş durumda. Bu aslında gelişen ve küreselleşen dünyanın en kötü oyunu bize. Ne kadar da çok sağlığımıza egemen olmuş durumda. İnsanlar sağlıklarına kavuşmak için aldıkları ürünlerde kimyasalların farkına varmıyor ve sağlığından oluyor. Kimyasal sağlık ürünlerinin de en çok zarar verdiği yer maalesef ki saçlarımız. Saç bakımımızı kimyasal ürünlerle yapmamalıyız. Bitkisel saç bakım ürünlerini tercih etmeliyiz. Eğer ki bitkisel saç bakım ürünleri kullanmazsak saçlarımızda. Sağlığımız açısından büyük sorunlara yol açabiliriz.

Günlük yaşantımızda bizi en iyi gösteren dış yapımız, saçlarımızın düzeni ve bakımıyla da doğru orantılıdır. Özelikle erkeklerdeki saç dökülmesi en büyük sorunlardan birisidir. Bitkisel saç bakım ürünleri ile ve evimizde kendimizin yapmış olduğu bitkisel tedavi yöntemleri saç bakımımız için en güzel ve uygun olan tedavi yöntemidir.

Bitkisel saç bakım ürünleri diye piyasada bulunan ürünleri alacağınız vakit dikkat edeceğiniz husus, Sağlık ve Tarım bakanlığından onayı olup olmamasıdır. Sağlığınıza ve özelliklede saç bakımınıza önem veren biriyseniz bu onayları kesinlikle es geçmeyin.

Evinizde yapacağınız bitkisel saç bakım tedavilerine gelince; aşağıda size tarif edeceğim bakım yöntemleri saç dökülmesi, saç yıpranmasına engel olurken, aynı zamanda saçlarınıza da fark edilecek şekilde dolgunluk katacak.

Protein Tedavisi:

İki yumurta,zeytinyağı, gliserin ve sirke ile rahatlıkla yapılacak olan bu bitkisel saç bakım tedavisi saçlarınızın sağlığını tekrar getirecektir.

İki yumurtayı öncelikle çırpın, ve içersine birer çorba kaşığı, zeytinyağı, gliserin, sirkeyi yavaşça ekleyip tekrar çırpın. Saçlarınızı öncelikle iyice şampuanladıktan sonra yaptığınız karışımı saçlarınıza sürün yirmi dakikaya yakın beklettikten sonra iyice tekrar yıkayın.

Size önerdiğim yukarıdaki karışımı yaptıktan sonra saçlarınızdaki etkisini göreceksiniz.

Artık kimyasal yöntemlerden ve dayatmalardan vazgeçin her şeyin doğalını ve organiğini tercih edin sağlığınıza kavuşun.

Saç Yıpranmasına Bitkisel Çözüm:

Zeytinyağıyla saç bakımı


1- Zeytinyağı saçları besler ama yıkarken yağı arıtmak için daha çok yıpratılır saçlar. Zeytinyağını vitaminle (panten evigen gibi) karıştırıp saç diplerine sürün. 1 saat sonra 1 yumurta sarısını çırpıp saç diplerine sürün. Köpürme özelliği olduğu için yumurta sarısı yağı kolayca arındırır. Biberiye, kekik ve ısırgan otu saç dökülmesini durdurur. Bir tutam kekiği bir litre su ile demleyip süzün. Sabah akşam saç diplerine parmak uçlarınızla masaj yaparak sürün. Mayıs papatyası saçları canlandırır, sarı papatya saç rengini açar. Saçınızı yıkadıktan sonra 2 litre suya yarım limon suyu katıp saçınıza sürerseniz, fazla yağlanmasını engeller.

2-200′er gram zeytinyağı (çok kaliteli, içmelik denilen) veya daha az asitli olan susam yağı ve çörekotu yağının içine, 30′ar gram defne yağı ve portakal yağı katıp şişeyi çalkalayın. Banyodan iki saat önce saç diplerine sürüp sıcak suda ıslatılmış bir havluya sarın. Portakal yağı, yağlı saçlara iyi gelir. Saçınız kuru ise onun yerine kayısı yağı kullanın. Bu uygulamayı haftada bir kere yapabilirsiniz. Aynı karışımın içine B ve E vitaminleri içeren ampul iğneler de kırarsanız, yağlarla birlikte bakım kalitesi artar. Eğer hücreler ölmediyse, genetik değilse, bakımsızlıktan dolayı dökülen saçları da yeniden canlandırır. Yağların temizliği zor olduğu için 4-5 kez yıkamak gerekebilir. Bu arada saç tekrar yıpranır. Bunun önüne geçmek için karışımın içine bir yumurta kırabilirsiniz. Yumurtanın beyazı gözenekleri sıkıştırır. Sarısı da içerdiği vitaminlerin yanında saçı yıkarken köpürtür ve temizliğini kolaylaştırır

3-Saç Toniği:

1 fincan kaynar su
1 çorba kaşığı badem yağı (veta keten tohumu yağı)
1 tatlı kaşığı polen (veya bal)
1 adet A vitamini kapsülü
1 adet E vitamini kapsülü

(Bu kapsülleri elde etme olanağı yoksa, yerine 1 tatlı kaşığı cevizyağı konabilir.)Tüm malzeme karıştırılır. Saçın dayanabileceği sıcaklık sağlanınca saç diplerine yedirilir. Isısını korumak için başa bir duş başlığı veya benzeri geçirilir. Isı saç diplerinin gözeneklerini açar, vitaminli sıvının cildin derinliklerine nüfuz etmesini sağlar. 20-30 dakika sonra saçlar ılık suyla çalkalanır ve doğal şampuan ya da sabun ile yıkanır.Etkiyi arttırmak için saç diplerine 2-3 dakika masaj yapılır. Saç diplerinde 10-15 dakika geçtikten sonra sıcaklık hissedilir.Kan dolaşımı hızlanır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp