Taylan Kümeli Steroid Kullanımı

Taylan Kümeli Steroid Kullanımı :

Steroid


Sporda performans artırıcı steroidler ve etkileri için Anabolik steroid maddesine bakınız.

Steroid iskeleti. Karbon 18  ve sonrakiler olmayabilir.
Steroid, birbiriyle kaynaşmış dört halkadan oluşmuş karbon iskeletli bir lipittir. Steroitler asetil KoA biosentez yolundan oluşurlar. Farklı steroidler bu halkalara bağlı olan fonksiyonel gruplar bakımından birbirlerinden ayrılırlar. Bitkiler, hayvanlar ve mantarlarda yüzlerce çeşit steroid tanımlanmıştır.

Steroitlerin canlılarda genel olarak en önemli işlevi hormon olaraktır. Steroid hormonlar, steroid hormon reseptör proteinlere bağlanarak fizyolojik etkilerini gösterirler. Bu reseptörlere bağlanınca gen transkripsiyonu ve hücre fonksiyonunda değişimlere neden olurlar.

İnsan fizyolojisi ve tıpta en önemli steroidler kolesterol, steroid hormonlar, onların öncülleri ve onların metabolitleridir. Kandaki steroitler taşıyıcı proteinlere bağlıdırlar.

Kolesterol önemli bir steroid alkolü olup hücre zarlarında yaygınca bulunur. Vücuttaki kolesterolun fazla miktarda bulunması ateroskleroz gibi hastalıklara ve diğer sorunlara yol açabilir. Çoğu diğer steroid kolesteroldan sentezlenir. Ayrıca çeşitli hormonlar, omurgalı hayvanlarda bulunan cinsiyet hormonları da dahil olmak üzere, kolesterolden üretilir.

Yaygın bazı sterol grupları aşağıda listelenmiştir:

Anabolik steroidler, androjen reseptörleri ile etkileşip kas ve kemik sentezini artıran bir steroid sınıfıdır. Doğal ve suni steroidler vardır. Sporcular tarafından performans artırmak için kullanılan "steroidler" bunlardır.
Kortikosteroidler grubuna glukokortikoidler ve mineralokortikoidler dahildir:
Glukokortikoidler meatabolizma ve bağışıklık sisteminin çeşitli yönlerini düzenlerler. Astım ve artrit gibi yangısal durumların tedavisi için sıkça kullanılırlar.
Mineralokortikoidler kan hacmini düzenlemeye ve böbreklerden elektrolit kontrole yararlar.
Cinsiyet steroitleri, cinsiyet farklılıklarını ve üremeye destek sağlayan cinsiyet hormonlarının bir alt grubudur. Aralarında androjenler, östrojenler ve projestajenler bulunur.
Fitosteroller bitkilerde bulunan steroidlerdir.
Steroid terimi belli bağlamlarda daha sınırlı bir anlamda kullanılır. Örneğin, tıp ortamında endokrinolog olmayanlarca steroid genelde kortikosteroidleri ve hemen her zaman glukokortikoidleri kastetmek için kullanılır. Spor veya vücut geliştirme bağlamında steroid anabolik steroid anlamında kullanılır.


Steroid  Kullanımı



Eğer steroid hormonunuzda eksik varsa onu takviye etmek iyi bir fikirdir, ancak aşırıya kaçmamak gerekir. Steroid takviyesi alırken unutmayın: Ortalama bir denge minimum risk ve yan etki demektir. Bunun için başlarken bir hormon testinden geçmelisiniz. Eğer salgılar kararlı seviyedeyse, hormonlarınız normal demektir. Eğer değilse, tedaviye başladıktan 6 ay sonra tekrar test yaptırmalı ve neyin anormal olduğunu görmelisiniz. Eğer göğüs kanseri riski taşıyorsanız, normal seviyenin altında çıkmadığı sürece hormon takviyesi almayın, projesteron dışında. 
 
Öyle bile olsa, hormon dengenizi takip etmiyorsanız, takviye almayın. Eğer ani ateş, gece terlemesi, düşük libidoyla gelen histerektominiz varsa ve kemik kütlesinde azalma oluyorsa, projesteron kullanımına ek olarak östrojen ve/veya testosteron alınabilir. Öncelikle tükürük testi yapılması, semptomların beklenipbeklenmediğini gösterecektir. Örneğin eğer göğüs kanserine yakalanmışsanız, düşük libidonuz duygusal dalgalanmalar kadar düşük testosteron düzeyine de bağlı olabilir ve ihtiyacınız olana kadar ek testosteron almak istemiyor olabilirsiniz.

Steroidlerin faydaları

-Hızlı kas gelişimi sağlar.
-Yüksek düzeyde dayanıklılık ve güç artışı sağlar.
-Yağ yakımına yardımcı olur.

Steroidlerin zararları

-Kalp kaslarında ve damarlarda zorlanma ile birlikte kalp krizlerine neden olur.
-Karaciğer organına fazla yük bindirdiğinden karaciğer yetmezliği görülme olasılığı artar.
-Kullanan insanların genel profiline bakıldığında 50 yaşın üstünde yaşayan çok nadir vücut geliştirmeci vardır.
-Kalp atış ritmini düzensiz hale getirir.
-Prostat kanserine yol açabilir.
-Kanser riskini arttırır.
-Kişide böbrek yetmezliği görülme olasılığı artar.
-Psikolojik olarak insan kendisini kötü hisseder.
-Testislerin büyümesine rağmen sperm miktarını azalttığı için kısırlığa neden olur.
-Vücutta suyu ve tuzu tuttuğu için ödemlerin oluşmasına sebep olur.
-Deri üzerinde aşırı miktarda sivilce oluşumu gözlenir.
-Kadınlarda erkeksi,erkeklerde de kadınsı özellikler görülebilir.





SENDE YORUM YAP!

Whatsapp