şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı nedenleri

Baş ağrısını birçok nedeni vardır. Beyne fazla kan hücumu, sinüzit, nezle, grip, bademcik, yüksek tansiyon, düşük tansiyon, kabızlık, göz bozukluğu, şeker hastalığı, dolaşım bozukluğu, karaciğer ve safra rahatsızlığı, solunum yetersizliği, tifo, verem, menenjit, aşırı üzüntü baş ağrısına sebep olabilir.

Pratik Bitkisel Formüller

- Hanımların adet günlerinde görülen baş ağrıları için, 1 çay bardağı sıcak suya, l' kahve kaşığı civanperçemi otu konulup, 10 dakika demlenip süzülür ve günde 2 çay bardağı içilir.

- Lavanta, papatya, kekik, karabaş otu gibi bitkiler, 1 çay bardağı sıcak suya, 1 kahve kaşığı koyup 5 dakika demlenip süzülür, Bu karışımdan günde 2-4 bardak içilir.

- Migren için, 2 su bardağı kaynar su içine birer tatlı kaşığı hafif ezilmiş fesleğen, defne ve oğulotu konularak 15 dakika demlenir. Günde 2-3 bardak içilir. Bu karışımın içilmesine düzenli olarak en az 1 ay devam edilirse, zamanla migrene şifa olur.

- 1 bardak kaynar suya, yarım çay kaşığı toz zencefil konur, 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak içilir.

- 1 bardak kaynar suya, 4-10 gram oğulotu konur. 10 dakika bekletilip günde 3 bardak içilir.

- 1 bardak kaynar suya, 2 gram papatya konulur, 10 dakika bekletilip günde 2 bardak içilir.

- 20 gram ıhlamur, 40 gram kedi o kökü, 20 gram lavanta çiçeği, 2C gram oğulotu yaprağı karıştırılıp 1 bardak kaynar suya, 5-10 gram konur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 fincan içilir.

Baş ağrısı, kan aldırmakla da tedavi edilebilir. Eğer başın sağ kısmı ağrıyorsa sağ koldan, sol kısmı ağrıyorsa sol koldan kan alınması baş ağrısını olumlu yönde etkiler. Kan aldırmanın mümkün olmadığı zamanlarda ise, Peygamber Efendimizin önerdiği hacamat baldır ya da enseye uygulanır.

Kainat Eczanesinden Önerilen Bitkiler

Kekik ( Thymus vulgaris): Tıbbi antropolog Dr. John Heinerman, 250 mi. kaynar suya bir çay kaşığı kuru kekik karıştırarak hazırlanan çayı baş ağrıları için öneriyor. Aynı zamanda, bu çayla kompres yaparak, tansiyona bağlı olarak ağrıyan boyun, omuz ve sırt adalelerinizi yumuşatabilirsiniz.

Semizotu (Portulaca oleracea): Baş ağrısına eğilimli kişiler günde 600 mg. magnezyum almalıdır. Semizotu gibi yeşil yapraklı bitkilerin yanında tüm baklagiller ve işlenmemiş tahıllar zengin magnezyum kaynağı besinlerdir.

Nane (Mentha piperita): Bir parça nane yağını alkolle karıştırıp şakaklarımızı ovarsanız, baş ağrınızı yatıştırırsınız.

Oğul Otu (Melisa officinalis): 1-2 çay kaşığı kurutulmuş bitkinin 250 ml kaynar suya karıştırarak elde edilen çay çok faydalıdır.

Acı Kırmızı biber (Capsicum): Kırmızı bibere acı tadını veren kapsaikin aynı zamanda müthiş bir ağrı kesicidir. Oral yolla alındığında, acı kırmızıbiber baş ağrısı tedavisinde etkili bir ilaçtır. Acı kırmızı biberin aspirin benzeri salisin açısından zengin bir kaynak olduğu resmen onaylanmıştır.

Sarımsak (Allium sativum): Kanın pıhtılaşmasını sağlayan trornbositler aynı zamanda migren ağrılarını da ettikler. Trombositlerimizi devre dışı bırakmamız mümkün değildir. O zaman en küçük bir sıyrık bile ölümcül olabilir. Trombosit aktivitesini biraz düşürmek, migren ataklarından korunmada yardımcı olur. Bolca sarımsak ve soğan tüketmek kanı sulandırdığı için trombosit faaliyetlerini büyük ölçüde engellemektedir. Bu özellikleri sayesinde aynı zamanda kalp krizlerini önlemek içinde tavsiye edilir.

Söğüt (Salix): Söğüt ağacı kabukları, baş ağrısı da dahil olmak üzere, söğüt kabuğu türevi olan aspirinin tedavi ettiği her türlü ağrının tedavisinde kullanılır. Baş ağrısı tedavisi için günde 60 ile 120 mg arası salisin alımı yeterlidir. Bu dozu 1,5 çay kaşığı aksöğüt kabuğundan alabilmeniz mümkündür.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp