Sarılık Ve Tedavisi

Sarılık ve Tedavisi

Sarılık ve Tedavisi Hakkında Bilgiler

Sarılık ve tedavisi;sarılık ve tedavisi hakkında merak ettiklerinizi ve daha fazlasını aşağıda sizin için hazırladığımız yazımızda görebilirsiniz...



Sarılık Hastalığı Tedavisi İçin Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:
Enginar, Kırlangıç otu, Hindiba yaprağı, Ayrık otu, Kekik, Biberiye, Ihlamur çiçeği

Hazırlanış Şekli:
* Enginar yaprakları, kırlangıç otu yaprakları ile birlikte yirmi dakika süreyle kaynar suda bekletilerek demlenmeleri sağlanır. Süzülerek elde edilen sıvı, cam bir kavanoza doldurularak dinlendirilir. Dinlendirilen sıvıdan, tedavi süresince günde üç bardak ısıtılarak içilir.

*
Hindiba yaprakları, dövülmüş ayrık otu kökü ile birlikte yirmi dakika süreyle kaynar suda bekletilerek demlenmeleri sağlanır. Sıkılarak elde edilen sıvı, cam bir kaba konarak dinlendirilir. Dinlendirilen sıvıdan, dozu her gün bir tatlı kaşığı artırılarak üç hafta içmeye devam edilir.

* Aynı oranlarda hazırlanan kekik, biberiye ve ıhlamur çiçekleri on dakika süreyle kaynar suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvı cam bir kavanoza doldurularak dinlendirilir. Tedavi süresince dinlendirilen bu karışımdan günde üç fincan ısıtılarak içilir.

SARILIĞA KARŞI

Kekik, nane. Safra kesesi hastalıklarına ve sanlığa karşı Avrupa‘da doktorlar şu besinle iyileştiriyorlar:

• Kekik, nane, biberiye ve lavanta, ya tek tek ya da karıştırılarak kaynatılır ve hastaya suyu içirilir.

• Günde üç bardak kereviz suyu içirilir ve sabaharı, yarım bardak zeytin yağı, bir kahve kaşığı kaymak, bir yumurta sarısı ve bir parça çikolatadan yapılmış “ezme” yedirilir.

• Hastaya enginar yedirilir, ayrıca kaynatılmış enginarın suyu buzdolabında saklanır ve günde bir bardak içirilir.

Yukarıda bahsedilen besinler safra kesesindeki öd suyunun akışını hızlandırır, aynı zamanda iltihapların temizlenmesine yardımcı olur. Hastanın kendini yormaması, tam bir dinlenme ve iyi bir beslenme gereklidir. Hastaya haşlanmış yağsız dana eti, salatalık, kayısı ve üzüm hoşafı yedirilir.

Bulaşıcı ve mikropsuz olmak üzere iki türü vardır. Bulaşıcı hasta olanın odası kullandığı eşyaların ayrı tutulması gereklidir. Tuvaletin çok temiz tutulması gerektiğini unutmayalım. Çünkü bulaşıcı sarılık idrardan ve temiz tutulmayan tuvaletlerden geçer.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp