Safra İçin Bitkisel Tedavi

Safra İçin Bitkisel Tedavi

1. Adam Otu Kökü Çözeltisi0,324 grSaf ra akışını arttırır; Karaciğerin çalışmasını uyarır.
 
2. Acı Kırmızı Biber0,324 grBağırsaklar için uyarıcı olarak etki gösterir.
 
3. Mentol0,324 grBulantı ve spazmları giderir. 
 
4. Safra Tuzları4 grBağırsak hareketleri ve safra akışını uyarırlar.
 
5. Sarısabır4 grBol dışkı çıkarmayı sağlar ve bağırsak hareketlerini arttırır.
 
6. Zencefil0,324 grBağırsaklar için uyarıcı etki yapar.
 
İyice karıştırın ve 40 eşit parçaya bölüp kapsüllerin içinedoldurun, ince toz haline getirilmiş malzeme kullanın.tKullanım: Yatmadan önce bir veya iki kapsül alın.Bu formülün etkisi Mide ve Bağırsaklardan nezleli salgı katının giderilmesine yardımcı olmaktır; safra akışını arttırır ve bağırsakların ve karaciğerin etkinliğini uyarır. Bu kapsüllerden en iyi sonucu elde edebilmek için bir süre düzenli olarak alınmalıdırlar.Bu formül özellikle Karaciğer ve Safra Kesesi şikayetleri ve Karaciğer tembelliğine bağlı kabızlık durumlarında faydalıdır. Safra Kesesinin nezleli, dolgunluk veya engellenme durumu söz konusu olduğunda formül no.53 kullanılmalıdır.

Safra Kesesi Taşları İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Safra kesei taşları için şifalı bitkiler safra taşı alternatif tedavi safra taşlarına iyi gelen bitkiler, safra taşlarını tedavi eden bitkiler, safra taşı neden olurSafra taşı özellikleri: Safra kesesi, karaciğer tarafından üretilen safranın depolanmasından sorumlu armut şeklinde bir kesedir. Sindirim sırasında bu safra, safra kanalı ile mideye (duodenum) safra aktarılır. Safra kesesininde oluşturulan bir taş olan kalsiyum kristallerine bilurubin fazlalığı veya klostrol neden olabilir. ancak safra taşı, safra kesesi, safra kanalı veya safra yollarının herhangi bir yerinde de oluşabilir. Safra taşları çok küçük ya da çok büyük olabilir.

Safra kesesi taşları iki türdür :
Kolesterol türü: Bu taşların yapısında 70 veya % 80 kolesterol içerir. Bu taşlar genellikle yeşil, sarı veya daha az sıklıkla beyaz renktedir

Pigment taşları: Daha küçük ve daha koyu renktedirler. Bu taşların yapısında % 20''sinden az kolesterol içeriği mevcuttur. Bu taşlar ağırlıklı olarak kalsiyum tuzları ve bilirubin içermektedir.

Safra Taşı Belirtileri

Bir safra kesesi taşı oluşumu ve varlığı hiç bir belirti göstermeyebilir, ya da mevcut pozisyonundan salgıyla birlikte safra kanallarına taşınır bu taşınma esnasında geçici spazma (biliyer kolik) neden olabilir. Safra kesesi taşı oluşumunun başlıca belirtileri genellikle şunlardır: Karın veya sırt ya da omuz ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi, mide gazı , yüksek ateş , ağrı, deride sararma, vb.

Safra Kesesi Taşlarının Nedeni

  • En önemlileri şunlardır
  • Kolesterol fazlalığ ı: Fazla miktarda besin vucudun herhangi bir yerinde depolanır, besin kolestrolu ise safra kesesinde birikir. Bu birikimin etkisi safra taşı oluşumudur.
  • Obezite: Safra taşları eğilimindedir obez kişilerde daha sık ortaya çıkar.
  • Hastalıklar: diyabet gibi bazı hastalıklar, safra yolları enfeksiyonları, kansızlık, karaciğer, pankreas hastalıkları, kalıtsal kan hücresi bozuklukları vb. Safra taşları oluşumundan sorumlu olabilir
  • Yetersiz gıda: Yetersiz beslenmenin sonucu olan zengin yağ ve düşük lif safra taşı oluşumuna neden olur.
  • Zehirler: Benzer şekilde, büyük miktarlarda zehirli alkol veya tütün ürünleri safra taşı oluşumunu kolaylaştırabilir.

Safra Kesesi Taşlarının Tedavisi

Birçok taş hiç bir belirti olmadan kendiliğinden çözülür, çözünmeyen taşlar ise büyük acı saldırılarına neden olur ve hasta sağlığını tehlikeye atar.

Bazı ilaçlar vardır ki safra kesesi taşları bu ilaçların etkisiyle çözülür. Bazen safra taşlarının temizlenmesi gerekir bunlar kırma yoluyla küçük parçalara bölme (ultrasonik şok dalgaları ile taş kırma). Bazı zor vakalarda, ameliyat gerekli olabilir (Kolesistektomi)

Doğal tedavi ise bir dizi doğal kaynakların kullanımını gerektirir. Sürekli ve yeterli fitoterapi ile birlikte "doğru yaşam ve beslenme alışkanlıklarını düzeltmek" hastalığın ilerlemesini durdurabilir.

Safra Kesesi Taşları İçin Doğal Tedavi

  • Safra taşları için bitkisel ilaçlar
  • Safra kesesi taşlarının yol açtığı ağrı sorunu için aşağıdaki özelliklere sahip bitkileri kullanın:
  • Antispazmodik ve yatıştırıcı bitkiler.
  • İdrar söktürücü bitkiler, kalsiyum taşlarını önlemek için idrar hacmini fazlalaştırma.
  • Enfeksiyonları önlemek için bakterisit bitkiler

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp