migren nedir tedavisi varmı

Migrende tedavi 2 :

Migren atakları, eğer çok hafif ise sessiz ve loş bir odada istirahatle ve uyku ile atlatılabilir. Ancak buna rağmen devam ediyorsa ataklar bazen analjezik ve antiemetik ilaçlar ile önlenebilir. Aspirin, ağrı başlangıcında gelişen trombosit agregasyonunu önler ve böylece serotonin üzerinden başlayan ağrı krizi önlenmiş olur. Son zamanlarda aspirinin intravenöz formu (Venoprin) ile iyi sonuçlar alındığı bildirilmektedir. Aspirin çocukluk ınigreninde de ataklar sırasında oldukça etkili bulunmuştur. Ataklarda ağrı çok şiddetli ise ve buna bulantı eşlik ediyorsa ilk seçilecek ilaç ağrı daha da şiddetlenmeden Ergotamin tartarat tır. Ergotaınin, bir inigren atağında 6mg, bir haftada ıo-12mg dan fazla verilmemelidir. Ayrıca 60 yaş üzerinde, hipertansiyon ve periferik damar hastalığı olanlarda, gebelerde, ileri böbrek hastalığı ve karaciğer hastalığı olanlarda verilmemelidir. Baş ağrısı sırasında oluşan vasokonstrüksiyonu, damar duvarındaki 5HT reseptörlerini aktive ederek önler. Bu yolla ağrı krizlerini tedavi eder. Kortikosteroidler, çok şiddetli olan, antimigrenöz ilaçlara yanıt vermeyen olgularda ve migren statusunda kullanılmalıdır. 5 gün süreyle günde 75 mg Prednisolon önerilmektedir. Son zamanlarda atak tedavisinde kullanılan bir diğer ilaç Sumatriptandır. Bu 5HT i reseptörlerini aktive eden bir ajandır. Migrende oral ve subkutan kullanımında başarılı sonuçlar alınmıştır .

Migrende tedavi için neler yapılmalı? Sorusuna yanıt olarak migrende tedavi yöntemi ve migren tedavisi hakkında faydalanacağınız bilgiler bu makalede yer almaktadır.

Migren Tedavi ve Bitkisel Çözüm

Migren tedavisi bitkisel ,migren rahatsızlığının bitkisel yöntemler kullanılarak tedavi edilmesi hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.Migren tedavisi bitkisel hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için aşağıdaki makalemize göz atmanız yeterli olacaktır.

Migren Tedavisinde Pratik Bitkisel Kürler
Ağrı geldiği zaman kahvesi bol olan soğuk ve sade bir kahve içilmesi tavsiye edilir.
1 bardak kaynar suya 4-12 gram arasında kedi otu kökü konulup, 10 dakika bekletilir. Bu karışımdan yemeklerden önce günde 3 fincan tüketilmesi önerilir.
Defne tohumu toz haline getirilip, 5 gram balla macun yapılarak tüketilmesi önerilir.
1 bardak kaynar suya 2-3 gram kekik konulup, 10 dakika demlenmeye bırakılır. Bu çaydan günde 3 bardak içilmesi tavsiye edilir.
1 bardak suya 2-4 gram anason konulup, 10 dakika demlenir. Bu çaydan günde 2-3 fincan içilmesi önerilir.
1 bardak kaynar suya 4-10 gram ufalanmış oğul otu yaprağı konulup, 10 dakika bekletilir. Bu karışımdan günde 3 fincan içilmesi tavsiye edilir.
2 su bardağı kaynar su içine, birer tatlı kaşığı hafif ezilmiş defne, oğul otu ve fesleğen konularak, 15 dakika demlenir. Bu karışımdan ılık olarak günde 2-3 fincan içilmesi önerilir. Şeker hastalığı olmayanlar bitki çayını bir kaşık balla tatlandırabilir.

Güne Ağrısız ve Dinç Başlamak İçin Kozmik Şifa Şerbeti

Malzemeler;
5 dal dereotu
6 dal nane
4 dal roka
6 dal tere
8 dal maydanoz
2 dal fesleğen
3 dal reyhan
1 adet limon
1 adet portakal
2 adet kivi
1 litre su
150 gram bal
1 litre su

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp