Kreatin

Kreatin Tüm Memelilerin Vücudunda Bulunan Bir Aminoasit Türevidir.Dolayısı İle Kırmızı Et Ve Balıkta Bulunur.Fakat Bir Örnek Vermek Gerekirse;1 Kilo Ette,1 Gram Kadar Buluduğunu Söyleyebiliriz.

Sporcular İçin Günlük Tavsiye Edilen Kreatin, Kullanım Miktari 5-6 Gram Kadar Olduğu Düşünülürse,Sadece Kırmızı et Yiyerek Kratin İhtiytacınızı Temin Etmeye Çalışırsanız,Günde %-6 Kilo Et Gerekir Ki Buna Hem Çene,Hem Mide,Hemde Bütçeniz Müsade Etmicektir.Varsayalım Çene,Mide Ve Bütçeniz Müsade Etti Ve Yediniz,Aldığınız aşırı Yağ Ve kaloriler Yüzünden Nurtopuna Dönüşmeniz Kaçınılmaz Olacaktır.

KREATİN NE İŞE YARAR?


Kreatin, vücudunuz için yedek bir jeneratör gibidir. Normalde, vücudunuzdaki enerji, ATP adı verilen bir kimyasal aracılığıyla üretilir, depolanır ve kullanılır. Ancak bazı durumlarda vücudunuz enerji ihtiyacını karşılayamaz ve bir başka fosfat kaynağına ihtiyaç duyar. İşte bu noktada kreatin devreye girer. Kreatin takviyeleri protein üretimine yardımcı olduğu gibi sıkı bir antrenmanın ardından meydana gelen protein yıkımını azaltmakta da etkilidir.

KREATİNİN ZARARLARI

Uzun süreli kreatinin kullananlarda vücutta normal olarak sentezlenen kreatin baskılanmakta karaciğer, böbrek hasarı, elektrolit bozuklukları, vücutta sıvı kaybı, kan basıncında artış, sindirim sistemi şikâyetleri ve kas kramplarına neden olabilmektedir.

KREATİN TÜRLERİ


Kreatin Monohydrate

Micronized Kreatin

Kreatin Phosphate

Kreatin Citrate

Kreatin Ethyl Ester (CEE)

Kre-Alkalyn

Kreatin Serum

Efervesan Kreatin


KREATİN KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER?


-Sadece tek bir araştırmaya dayanan bir kreatin ürünü almamaya gayret edin. Aklınızda olan bir marka var ise, ürünü iyice araştırıp, sorular sorup ne kadar zamandır piyasada olduğunu, hangi deneylerde kullanıldığını ve olumluluk yüzdesini detaylarıyla öğrenmeye çalışın.

-Egzersizlerinize yeni başlamışsanız, en azından birkaç senelik temelinizi oluşturmadan kullanmaya başlamayın.

-Kreatini özellikle Kreatin Monohidrat (creatine monohydrate) formunda, basit karbonhidratlı (şekerli) bir sıvı ile almaya gayret edin. Bu,verimi %50 arttıracaktır. Elma ve üzüm suyu buna güzel örneklerdir.

-Dozajı kilonuza göre ayarlayın. Yükleme devresinde her kilo başına günde 300 mg., dengeleme devresinde ise 100 mg. olarak alın.

-Yükleme devresini 1 haftanın üzerinde yapmamaya gayret edin. Sonra dengeleme devresine geçin.

-Her aylık kullanımdan sonra 1 ay ara verin. Böylece kreatinin vücutta üretilmesini desteklemiş olursunuz.

-Bir günlük kreatin dozajını birden almak yerine 3-4 seferde almaya gayret edin. Bu kreatinin emilimini arttıracaktır.

-Kreatinin bir öğününü muhakkak egzersizden hemen sonra almaya çalışın.

- Böbreklerinizde bir sorun varsa kreatini kullanmaya başlamadan en azından doktorunuzun bir görüşünü alın.

-Birçoğumuzun yeterince su içmediğini göz önüne alarak, özellikle kreatin alırken günlük su miktarınızı arttırmaya gayret edin.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp