Yumurtalık Kisti Bitkisel Tedavi

Yumurtalık Kisti Bitkisel Tedavi Yöntemi Geliştirilmiştir Artık Sıkıntı Çekmenize Gerek Kalmamaktadır, Sizde Tamamen Bitkisel Olan Şifalı Bitkilerimizden Yararlanın.

Yumurtalık Kistleri Kadının Bütün Sistemini Bozuyor Üreme Çağındaki Kadınlarda En Sık Rastlanan Sorunlardan Biri, Polikistik Over Sendromu.

Yumurtalık kistleri kadının bütün sistemini bozuyor Hakkında: yumurtalık kistine bitkisel çözüm yumurtalık kistine bitkisel tedavi yumurtalık kisti bitkisel çözüm.

Yumurtalık kistleri kadının bütün sistemini bozuyor

Yumurtalık kistleri kadının bütün sistemini bozuyor Üreme çağındaki kadınlarda en sık rastlanan sorunlardan biri, polikistik over sendromu.

Alman Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Halit Fırat Erden‘in verdiği bilgiye göre, hastaların ultrasonografiyle muayenesinde yumurta etrafında inci tanesi gibi dizilmiş küçük kistler görülüyor.

Ultrasonografideki görüntü "güzel" olsa da sonuçları için aynı şeyi söylemek zor. Sadece jinekolojik değil, bütün vücudu ve sistemi ilgilendiren sorunlara zemin hazırlıyor.

Sendrom, ensülin seviyesinin artması ve buna bağlı diğer hormonlarda düzensizlik nedeniyle oluşan ciddi bir hastalık.

Sadece hormon bozukluğundan ibaret değil, aynı zamanda başta diyabet olmak üzere, yüksek tansiyon ve kalp hastalığıyla da seyreden metabolik bir hastalık.

Polikistik over hastalar, 6 haftadan uzun aralıklarla det görüyorlar. det süresinde, yoğunluğunda artma veya azalma, sık lekelenme oluyor. Yumurtalıklarda yumurta taşıyan folikül (içi su dolu kese) gelişse de olgunlaşıp çatlama (spermle buluşacağı kanala aktarılma) sorun oluyor.

İşte bu olgunlaşmamış foliküller kistleri oluşturuyor.

Kilo ve Kısırlık Sebep Oluyor

Yumurtlama güçlüğüne bağlı olarak gebe kalamama yani kısırlık sorunu baş gösteriyor. Kronik bel ağrısı 6 aydan uzun sürüyor. Bel ve kalçada yağ birikimine bağlı, erkeklere özgü elma tipi kilo fazlalığı yapıyor.

Ensülin direnci, hiperinsulinemi (yüksek ensülin seviyesi), şeker hastalığı görülüyor. Vücudun ensülini etkin bir şekilde kullanamaması, ensülin salgılanmasında artışa neden oluyor.

Hirsutism (aşırı tüylenme) yani yüz, göğüs, karın, kollar ve bacaklarda belirgin tüylenme en tipik belirtilerinden. Hastaların yumurtalıklarında fazla miktarda testosteron (erkeklik hormonu) üretilmesi buna neden oluyor.

Alopesi yani erkek tipi saç dökülmesi ve kellik, akne, yağlı saç ve cilt, akanthosis nigrikans (eklem yerlerine yakın ciltte kahverengi-siyah koyulaşma) diğer birkaç belirtisi.

Ense, kollar, göğüs ve bacak araları, el, diz ve dirseklerde kadife sertliğinde kabarık cilt değişikliği de oluyor.

Uzun dönemde ortaya çıkabilen sorunlardan en önemlisi rahim kanseri riski. Östrojen, rahim iç tabakasını kalınlaştırıyor.

Bu kalınlaşma rahim kanseri riskini artırıyor. Yine bu hastalarda testosteron hormonunun sürekli yüksek kalmasına bağlı olarak kan yağları seviyesi yükseliyor.

Uzun vadede kadının çeşitli kalp hastalıklarına yakalanma riski artıyor.

Genetik mi?

Hastalığın temelinde önemli rol oynayan ensülin direnci genetik olarak aktarılabiliyor.

Ailede başka polikistik over hastalığı olan kadınların bulunması, genetik özelliğine işaret ediyor.

Bu sendromun görüldüğü kadınların, yakın kadın akrabalarında sıklıkla şeker hastalığı, şişmanlık, yüksek tansiyon, kısırlık ve kıllanma problemlerine rastlanıyor.

Hastaların yüzde 40‘ı obez

Polikistik over sendromunun beslenmeyle de ilişkisi var.

Bahçeci Kadın Hastalıkları, Doğum Teşhis ve Tedavi Merkezi Aile Hekimi ve Beslenme Danışmanı Dr.Murat Berksoy, kan şekerinin hızlı yükselmesini engelleyen kişiye özgü beslenme modeli, egzersiz, stresle başa çıkma, kilo kontrolü, gerekiyorsa ensüline yönelik ilaçlar ile sorunla baş edildiğini söylüyor.

Hastaların yüzde 40‘ında şişmanlık sorununa rastlanıyor. Beslenme tedavisiyle amaçlanan, kan şekeri yükselmeleri ve düşmelerini önlemek.

Bu hastalığın seyrini kontrol etmek için son derece önemli.

Özellikle karbonhidrat içeren besinlerin, vücudun ihtiyacından fazla tüketilmesi, kan şekeri seviyelerini yükseltiyor. Kan şekeri kontrolünün sağlanmasında bireye özgü beslenme tedavisinin verilmesi önemli.

Beraberinde önerilen egzersiz de vücudun şekeri etkili bir şekilde kullanmasını ve kan şekeri kontrolünü sağlıyor.

Ayrıca kilo kaybına da yardımcı oluyor. Polikistik over sendromunuz varsa bunları unutmayın:

Karbonhidratlar, günlük kalorinizin yüzde 50-60‘ını oluşturmalı.

Yulaf, kuru baklagiller (özellikle fasulye), meyve ve sebze gibi lifli yiyecekler tercih edin.

Az yağlı yemekler yiyin. Katı yağlar yerine zeytinyağı ve diğer bitkisel yağlar kullanın.

Yağsız süt ve sütlü ürünleri tüketin.

Şeker yerine tatlandırıcı kullanın.

Meyve suyu değil, meyvenin kendisini tüketin.

Hamilelikte yakın takip şart

Polikistik over sendromunun yol açtığı sorunların hamilelikte daha da büyük özenle takip edilmesi gerek.

Aksi halde hamilelikte düşük ihtimali, gebeliğe bağlı yüksek tansiyon ve kan şekeri yüksekliği sıklığı artıyor.

Bunları Yemeyin, İçmeyin

Şeker, şekerleme, şekerli tatlılar, bal, reçel, pekmez, bulama, şıra, boza, marmelat, şurup, dondurma, krem şanti

Hamur işleri, hamur tatlıları, börek, çörek, pasta, kek, kurabiye, çikolata, jöle, tahin helvası

Yağda kızartılmış, kavurulmuş ve sos ilave edilmiş yiyecekler (et, sebze, hamur)

Bütün yağlı yiyecekler (yağlı et, kavurma, yağlı balık, yağlı tavuk, kaymak, krema, mayonez)

Alkollü içecekler, meşrubatlar, hazır meyve suları

Terkibi bilinmeyen hazır gıdalar (hazır çorbalar, bulyonlar-etsuyu tabletleri vb.)

Hayvansal ve diğer katı yağlar (tereyağı, kuyrukyağı, içyağı, margarinler)

Sakatatlar (karaciğer, beyin, dil, dalak, yürek, işkembe, paça, kokoreç)

Normal yumurtlamayla arasında fark var

Normalde bir kız çocuğu, dünyaya her iki yumurtalığında yaklaşık 500 bin yumurta hücresiyle gelir.

Ergenlik çağına kadar bu yumurta hücreleri bekler.

Ergenlikte artmaya başlayan hormonların etkisiyle, gelişim sürecine girer ve her ay yumurtalıkların içindeki 20-40 kadar yumurta gelişmeye başlar.

Bu yumurta hücreleri, yumurtalıklarda içi su dolu minik keseciklerin (folikül) içerisinde bulunur.

Yumurtalardan bir tanesi baskın çıkar, diğerlerinin büyümesini önler.

Belirli bir büyüklük ve olgunluğa erişen yumurta, yine bazı hormonların etkisiyle içinde bulunduğu su keseciğinin çatlamasıyla dışarı atılır.

Böylece yumurtlama gerçekleşir.

Polikistik over sendromunda ise yumurtalıklar normalde olması gereken boyutundan daha büyük. İçerisindeki yumurtaları barındıran minik su keseciklerinin sayısı çok fazla.

Bu yumurtalar yeteri kadar büyümüyor, içlerinden bir tanesi gelişip çatlaması gerekirken hiçbiri yeterli olgunluğa ulaşamıyor.

Çatlama, dolayısıyla yumurtlama gerçekleşmiyor.

Buna bağlı olarak det gecikmeleri kaçınılmaz oluyor.

Yorumlar

  • Han*** Bor***
    7 yıl önce
    benim yumurtalıklarım da minik minik her iki taraftada çok sayıda kist varmış 3/4 aydr tedavi görüyorum daha herhangi bir sonuç göremediö. adetimde düzensiz. ne yapmalıyım
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Yumurtalıkta oluşan ve kist olarak adlandırılan bu organizmalar yumurtalıkların çevresine yerleşmiş çok sayıda yumurta hücresidir. Bu hücreler ultrasonda özel bir görüntü oluşturmaktadırlar. Polikistik over tedavisinde önerdiğimiz bitkisel ürünler bunlardır linki inceleyiniz Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Ner*** Su*
    7 yıl önce
    bir yıldır ilaç kullanıyum kis yumurtalıkta altı santim lik ne yapmam gerekiy ilaç sonuç vermiy
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Her yaşta ortaya çıkabilen bir tür olan yumurtalık kisti- kanseri sıklıkla 45’li yaşlardan sonra görülmektedir. Özellikle menopozdan sonra görülme olasılığı artmaktadır. Bu dönemden sonra yaş arttıkça yumurtalık kisti- kanseri riski artmaktadır. 70 yaşından sonra en yüksek düzeye yaklaşmaktadır. tedavide izlediğimiz yolda yumurtalık ve rahim bölgesinde meydana gelecek ağrı ve iltihaplı akıntıları önlemeye karşı destek setimiz için linki tıklayınız: Geçmiş olsun. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • 6 yıl önce
    6 cm çapında kist varmış adetim hiç sıkıntılı geçmezdi bu sefer çok kötü ağrıyo bitkisel bi tedavisi var mı
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Yumurtalıkta oluşan ve kist olarak adlandırılan bu organizmalar yumurtalıkların çevresine yerleşmiş çok sayıda yumurta hücresidir. Bu hücreler ultrasonda özel bir görüntü oluşturmaktadırlar. Polikistik over tedavisinde önerdiğimiz bitkisel ürünler bunlardır linki inceleyiniz Bilgi Hattı: 0224 234 5678

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp