Güneş Lekelerine Lazer

Güneş Lekelerine Lazer :

Güneş, cildin yaşlanmasındaki en önemli faktör... Artık lazer teknikleriyle ciltte oluşan renk değişikliklerinin giderilmesi yolunda büyük başarılara imza atılıyor. Superplast Estetik Cerrahi Merkezi‘nden Op. Dr. Cihangir Toraman güneş lekelerinin tedavisinde en son trendleri paylaşıyor:


İlk adım cildi güneşten korumak!

"Cildi korumanın esas amacı güneş ile cilt arasına bir bariyer yerleştirmektir. Bu engellemelerden ilki, güneş koruyucu ile zararlı ışınları filtre ederek olur. Koruyucu, güneş temasından 20 dakika önce uygulanmalı ve 2 saatte bir yenilenmelidir. Bilinenin aksine güneş koruyucu kremler sadece yazın değil tüm yıl boyunca, hava bulutlu bile olsa kullanılmalıdır.

Diğer engelleme yöntemi ise giysi veya şapka kullanarak fiziki olarak güneş ışınlarının cilde ulaşmasını engellemektir. Giyilen kıyafet ek olarak zararlı ışınları engelleme özelliğine sahip değilse, istenmeyen etkilerin oluşmasında başarısızdır."


Güneş lekelerine lazerli tedavi

Güneşin olumsuz etkileri ciltte, istenmeyen güneş lekelerine de yol açıyor. Bunların tedavisi ise yeni geliştirilen yöntemlerle artık daha mümkün. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cihangir Toraman, güneş lekelerinin tedavisiyle ilgili olarak da şunları söylüyor:

“Güneş lekelerinin tedavisi, farklı lazerlerle ciltte oluşan renk değişikliklerinin kalıcı olarak giderilmesidir. Uygulama sırasında ve sonrasında cilt bütünlüğünde bozulma, yara, kanama gibi durumlar görülmez. Hasta yaşantısına kaldığı yerden devam eder.

Ağrısız bir uygulamadır. Genellikle 1-2 seans içerisinde istenen etki sağlanabilmektedir.

Lazer tedavisinin etkisi 2 hafta içerisinde lekelerin kaybolmasıyla ortaya çıkar. Lazerle güneş lekesi tedavisi tek seferlik bir uygulamadır. Uygulama sonrasında 1 hafta boyunca direkt güneş temasından kaçınılmalıdır. Uygulama alanlarına güneş koruyucu sürülmelidir. Hastanın benzeri bir durumla tekrar karşılaşması halinde tedavinin tekrarlanması gerekebilir. Lekelerinden bir defa kurtulan hastaların aynı sorunu tekrar yaşamamaları için güneşten korunma yöntemlerini harfiyen uygulamaları gerekir."

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp