Glifor Zayıflama

Glifor Zayıflama,Diyet İle Kilo Kontrlu Yapılamayan Şeker Hastlarının Kullandığı Postprandial Plazma Glukoz Seviyelerini Düşürür.Yan Etkisi Bulunmayan Bu Tablet Kullanışlı Bir Üründür.

Glifor Zayıflama

Glifor ne ilacı ,Glifor ne işe yarar,Glifor nedir,Glifor 1000 mg Film Tablet, Gliforu kimler kullanır, Glifor özellikleri nedir, Glifor nasıl kullanılır

Glifor 1000 Mg 100 Film Tablet şeklinde olan Glifor antidiyabetiktir. İnsüline bağlı olmayan ve diyet ile kilo kontrolu yapılamayan şeker hastalarının kullandığı glifor hem bazal hem de postprandial plazma glukoz seviyelerini düşürür. Glifor karaciğerde glukoz yapımını ve bu glukozun barsaklardan emilimini azaltır, insülin duyarlılığını artırır . Metformin tedavisi ile açlık insülin seviyeleri ve gün boyu plazma insülin yanıtı azalırken, insülin sekresyonu uyarılmaz.

Doktor kontrolunde olan bazı hastalarda metformin tek başına etkili olabilir. Metformin tedavisi ile elde edilen açlık kan şekeri seviyelerindeki düşüş, açlık hiperglisemi seviyeleri ile orantılıdır.Metformin ile tedavi edilen hastalarda, glisemik kontrolün tüm parametrelerinde, vücut ağırlığının korunması veya azaltılmasında ve lipid profilinin düzeltilmesinde anlamlı ilerlemeler izlenir. Diyabeti olmayanlarda kan şekerini düşürmez.

Glifor kullanabilecek hastaların 17 yaş ve üstü olmasına dikkat edilir. Glifor 1000 mg. film tablet tek başına verilebilindiği gibi sülfonilüre grubundan bir ilaç ile de birlikte verilebilir.

Glifor 1000 mg film tabletler, böbrek yetmezliği ve kalp yetmezliği olanlar ile kronik karaciğer rahatsızlığı olan hastalarda, akut veya kronik alkolizmde, solunum yetmezliği olanlarda ve ilacın içerdiği maddelerden herhangi birine aşırı hassasiyeti olanlarda kullanılmamalıdır.Glifor kullanan hastalarda böbrek fonksiyonları düzenli aralarla sürekli kontrol altında tutulmalıdır. Glifor 1000 mg Film Tablet insülin ile birlikte kullanılacaksa, bu iki ilacın hangi dozda kullanılacağı hastane şartlarında tespit edilmelidir.

Glifor 1000 mg Film Tablet genellikle iyi tolere edilmesine karşılık bazen bazen gastrointestinal sisteme ait hafif şikayetlere yol açabilir. En sık görülen yan etkileri diyare, bulantı, kusma, gaz, iskelet ve kaslarda güçsüzlük, kas ağrısı, hazımsızlık, karında şişkinlik, kabızlık, başağrısı, sersemlik, ateş basması, çarpıntı, nefes darlığı, deride döküntü, B12 vitamini seviyelerinde düşme, kan şekerinde düşme, tat almada bozukluk, epigastrik ağrı ve iştahsızlıktır. Başağrısı ve ağızda metalik tat geçici özelliktedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp