Ağrı Kesici Bitkiler Bitkisel Tedavi

Ağrı Kesici Bitkiler Bitkisel Tedavi : Şayet başka ağrı kesicilerin yanısıra bitkisel özlü ağn dindirici de alıyorsanız bunu doktorunuza mutlaka söylemelisiniz. Çünkü bitkisel maddeler her zaman zararsız değildir. 
 
Aslında 2000 yıldır tıpta kullanılan opioidler da biktisel ilaçlara dahiledilebilir. Örneğin normalde anti- depresan bir özelliği olan kılıç otu, ağn dindirici olmanın yanısıra başka maddelerle birlikte kana karış-üğın- da daha başka özellikler de gösterebilmektedir.

Ağrı kesici şifalı bitkiler

Bitkiler, binlerce yıldan bugüne kadar ağrı kesici olarak kullanılıyor.
İşte merak ettiğiniz ağrı kesici bitkiler

Kekik yağı (romatizma): Kekik yağının içinde bulunan karvakrol ve timol Maddelerinin güçlü ağrı kesiciler olduğu ispat edilmiştir. Kekik yağı, romatizma ağrılarının giderilmesinde zeytinyağı ile karıştırıldıktan sonra dıştan ovularak kullanılır.

Haşhaş (çeşitli): Haşhaş meyvesinden elde edilen ve “opiatlar” denen afyon alkaloitleri (Morfin gibi) güçlü ağrı kesicilerdir.

Gümüşdüğme (migren): Ülkemizde de yaygın olarak bulunan Gümüşdüğme bitkisinin yaprakları migren ağrılarını gidermek amacı ile kullanılır. Bu kullanım özellikle İngiltere, Kanada gibi ülkelerde oldukça yaygındır.

Güzelavrat otu: Zehirli bir bitkidir. doktor koolünde kullanılması gerekmektedir. İltihaplı ağrıları kesici özelliği vardır.

Karanfil esansı (diş): Karanfil esansı ve etkili maddesi öjenol diş hekimliğinde kullanılan ağrı kesici ilaçların terkibine katılır. Halk arasında diş çürüğünün içine 1-2 damla koyularak kullanılmaktadır.

Şeytantırnağı kökü (hafif ağrı): Güney Afrika’da yetişen bu Bitkinin kökünden hazırlanan çay dahilen hafif ağrı kesici olarak kullanılır.

Köpek üzümü, yaban mersini (yara): Kurutulmuş çiçekli dallarından hazırlanan çay ağrı kesici olarak içilir. Yaralar ve basur memeleri köpek üzümü çayı ile yıkanır.

Papatya çiçeği (basur): Papatya Çayı basur gibi iltihaplı yaralara karşı pansuman halinde ağrı kesici ve yara iyileştirici olarak kullanılır.

Zeytinyağı (baş) : Uzmanlar zeytinyağını da ağrıya karşı “birebir” Bitki yağları arasında gösteriyor. Bunun sebebi ise sızma zeytinyağında, ağrı kesici ilaçlarda da bulunan ” İbuprofen ” adlı maddenin bulunmasıdır.

Hangi ağrılarda hangi bitki etkili

Baş: Sızma zeytinyağı tüketimi, migren gibielde kronik ağrıların etkilerini azaltmaktadır. Baş ağrısı için mentol ve okaliptüs yağı da önerilmektedir.

Boyun ve bel: Kafuru 10 Gün boyunca Günde bir kere ağrıyan bölgelere sürmek yeterli. Özellikle bel ağrılarında zencefil ve edrefil (ce biberi) karışımı uygulanabilir. Bu, yakıcı bir karışımdır ve çok iyi ağrı kesicidir. O böin Sıcakkalması için de yünlü bir bezle sarılır. Ancak bunun mukozaya yani göze, ağza ve burna kaçmamasına özen gösterilmelidir, çünkü yakıcıdır ve mukozaya zarar verir. Günde 1 kere olmak üzere 3 gün süre ile uygulanır.

Eklemler (diz, dirsek, kol, bacaklar): Kafur ağrı kesici olarak romatizmal rahatsızlıklarda etkili olmaktadır. Ancak bu kesinlikle dahilen kullanılmaz çünkü zehirlidir, haricen sürülmelidir. 3 tablet kafur, 250 gr saf Alkol içinde eritilir. Ağrı olan bölgeye ve civarına diz, dirsek, kol ve bacakların eklem yerlerine sürülür.

Diz kapakları: Halk arasında Domates ilacı olarak bilinen salisilik asit, saf alkol içinde eritilir. Ağrıyan bölgelere, Ayakparmaklarına ve diz kapaklarına günde 1 kere olmak üzere 10 gün süre ile sürülür.

Eskiden salisilik Asit satılmadığı için söğüt ağacı dal ve yaprakları kaynatıldıktan sonra çıkan su, doğal salisilik asit elde edilirdi.

Bütün vücut: Susam yağı sinir uçlarını uyarıcı etkiye sahiptir. Hindistan’da insanlar, saç uçlarından ayak uçlarına kadar tüm vücutlarına ayda bir kez susam yağı ile masaj yapıyorlar. Vücut gevşiyor, rahatlıyor. Kekik yağı, zeytinyağı ile karıştırılarak özellikle romatizmal ağrılarda, ağrıyan bölgeye sürülebilir. Ancak kekik yağı yakıcı bir yağ olduğu için tek başına sürülmesi sakıncalıdır.

Doğal ağrı kesiciler

İlaçlar böbreklere zarar veriyor. Doğa ise şifa arayanların imdadına yetişiyor Badem baş, karanfil diş, nane mide, biberiye de romatizma ağrılarını kesiyor.

Baş, eklem, kol ve bacak ağrılarından kurtulmak için genellikle ağrı kesiciilaçlar kullanıyoruz. Fakat bu haplar böbreklerimize büyük oranda zarar veriyor. Bazı besinler ise doğal yollarla şifa dağıtıyor.

İşte hastalıklar ve ağrıları geçiren bitkiler:

BADEM: Böbrek, mesane ve idrar yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
BAKLA: Böbrek ağrılarını ve iltihaplarını giderir.
BİBERİYE: Romatizma ağrılarını dindirir.
ÇİLEK: Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunları için birebirdir. Ayrıca diş etlerini güçlendirir, dişlerdeki tartarı önler, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını giderir.
DEFNE: Vücuda rahatlık verir. İdrar ve adet söktürür. İştah açar. Sinir ağrılarını iyileştirir.
DEFNE YAĞI: Romatizma ağrılarını dindirici ve vücut parazitlerini öldürücüdür.
GÜZELAVRAT OTU: Mide ağrısını kesici ilaç yapımında kullanılır.
HAŞHAŞ: Bileşiminde toplanma zamanına göre değişen afyon alkaloitleri vardır. Harici ağrı dindirici olarak, özellikle diş hekimliğinde yararlanılır.
HAYIT: Sancıları keser. Aybaşı kanamalarını düzenler. Karın ağrısı ve ishali keser.
HİNDİSTAN CEVİZİ: Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur. Mide ağrısını yok eder.
HODAN: Fazla miktarda müsilaj, reçine, madeni tuzlar taşır. Boğaz ağrılarına ve öksürüğe karşı kullanılır.
KANTARON: Çayı kuvvet verici, iştah açıcıdır. Ayrıca astım ve mide ağrılarında faydalıdır.
KARANFİL: Diş ağrıları için çok faydalıdır. Bir adet kuru karanfili ağzınıza alıp çiğnediğinizde diş ağrısı geçer.
KİRAZ: Aspirin yerine kiraz yemek, ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor.
KUŞBURNU: İyi bir raşitizm ilacı, etkin bir kan temizleyicisidir. Romatizma ağrılarını giderir. Basur tedavisinde iyi sonuç verir.
NANE: Yaprakları çay halinde yatıştırıcı ve bulantıyı giderici olarak kullanılır. Mide ağrısında ilaç görevi üstlenir.
PAPATYA: Basurda ağrı kesici ve tedavi edici etkiye sahiptir.
PATLICAN: Böbrek yanmaları ve ağrılarını keser. Sinirleri yatıştırır. Kalp çarpıntılarını giderir.
ZEYTİN: Zeytinyağı, safrayı artırır. Karaciğeri çalıştırır. Karaciğer ağrılarını dindirmede faydalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp