Hacamat Nasıl Yapılır

Hacamat Nasıl Yapılır?

O ilk önce hacamatyapılacaknoktalar belirlenir. Ilk defa Hacamat yaptıracak kişiye standart üç seans tarama Hacamat'ı uygulanır. Hacamat yapılacak noktanın batikon veya benzeri kimyasal ile dezenfekte etmek gereksizdir. Batikon ve benzeri kimyasallar barındırdığı birçok sentetik den dolayı deri üzerinde alerjiye neden olabilmektedir!"Hacamat yapılacak noktalar belirlendikten sonra Hacamat kupaları 30 saniye ile 3 dakika arası hacamat uygulanacak bölgeye vakumlanır. Buna ön vakumlama denilir.o Vakumlama süresi ve vakum şiddeti çok önemlidir.Vakumlama süresi Hastanın yaşına, hacamat yapılacak bölgeye ve hastadan hastaya değişiklik arzeder.Standart bir vakumlama süresi yoktur. Vakumlanacak bölge pembeleşmeye başlayınca kupaları çıkarmak gerekir. Önce Hacamat yapılacak noktalar belirlenir. Belirlenen noktalara ön vakumlama yapıldıktan sonra çizme işlemine geçilir. o Vakum şiddeti az olursa toksik maddeleri dışarı alacak güç oluşmaz. o Çok uzun süren vakumlama ve ise toksik maddelerin yığılmasına, deri üstü baloncuklar ve su toplamasına neden olur. Vakumlama işlemi vakumlanan bölgedeki pis kanı ve toksik maddeleri toplar. Akabinde neşter ile 1-2 mm derinliğinde 1 cm uzunluğu geçmeyen çizikler çekilir. Vakum bardakları tekrar takılır. Ve açılan çizikten eski atıl kan ve toksik maddeler temizlenir. o Kupaların kaç defa boşaltılacağı konusunda Osmanlı alimleri değişik görüşler belirtmiştir. Bunlardan bazıları; 'Kupaları bir defa boşaltmak yeterlidir' der. Zira ilk çekişte siyah atıl kan %70 oranında temizlenir. [1] Kupaları gereğinden uzun süre bekletmek deri altında birikmiş toksik atıkların tıkanmasına neden olur. Hacamat yapılacak noktalar modern kupa aletleri ile 30 saniyeden az 3dk. yı geçmeyecek süre vakumlarıır. Akabinde bölge Hacamat yapmaya haz" olur! Kupalar sayı ile boşaltılmaz. Vakumlama işlemi, temiz alkan gelinceye kadar yapıhr. En uzun bekletme süresi 5-6 dakikadan daha uzun olmamalıdır.Lenfatik sistemin sıvısı olarak bilinen sarı renkli lenf sıvısı görülürse hemen bırakmak gerekir. Genelde bu işlem 5-7 dakikadan fazla sürmez. Vakumlama işi bitince Hacamat yapılan noktalar güzelce silinir,temizlenir, yara üzerini zeytinyağı veya kantaron yağı ile silmek ve dezenfekte etmek daha uygundur. Zeytinyağı veya kantaron yağı piyasada satılan bütün kimyasal krem, tentürdiyot, batikon gibi açık yaraları temizlemede kullanılan dezenfekte ve sterilizasyon malzemelerinden daha üstün koruma sağlar.

Deri Anatomisi

Hacamat deri üzerinde 1 ile 1,5 mm derinliği geçmeyen çizikler olup Hacamat'ın çalışma şeklini anlatabilmek için kısaca deri hacamat ilişkisinden bahsetmek zaruri oldu. Deri vücudun tek başına en ağır organıdır. Toplam vücut ağırlığının yaklaşık % 16'sını meydana getirir. Yetişkinlerde 1.2-2.3 metrekarelik bir yüzeyoluşturur. Deri ektodermal orijinli epitelyal bir tabaka olan epidermis ve mezodermal orijinli bağ dokusu tabakası olan dermisden meydana gelir. Üç boyutlu olarak incelenirse, bu kabartılar ve oluklar (kalın deri) gibi bir uyuma sahiptir.Derinin, kendine özgü bir özelliği olan hem dış ortam ile organizma arasındaki ilişkiyi sağlayan hem de birtakım ruhsal tepkimelerimizi yansıtan bir organdır.Vücudumuz temizleyemediği atıkları deri altına gönderir. Ve tıkanmalar akupunktur ilmine göre organlarla beyin arası iletişimi sağlayan özel noktalarda olur.Dolayısı ile Hacamat akupunktura göre en az 10 kat daha tesirlidir. Akupunkturda iğne ile veya elektronik yolla sadece sinir stimüle edlir,Hacamat'da ise o bölgedeki tüm toksinler vakum ile dışarı alınır.Deri-Akupunktur, Deri-Hacamat ilişkisi; Hayat enerjisinin kendine özgü yolları, kanalları olup kesin bir akış yönü ile vücuttaki yaşayan her hücreye varabilecek bir niteliğe sahiptir. Bu kanallar meridyen diye adlandırılır. Akupunktur noktaları

da bu meridyenler üzerinde yer almaktadır. "Akupunktur noktaları derinliği genelde uygulandığı noktaya bağlı olarak 5 mm ila 2 cm arasıdır. Doğu tıbbında 'Yaşam enerjisi' olarak tabir edilen ve Akupunktur noktaları ile 'baz istasyonları' şeklindeki iletişim kanalları genel olarak epidermis ve dermis doku altındadır.Hacamat da ise çizik derinliği 1.5-2 mm olup sadece dermis yüzeye inilir, deri altına geçilmez.o Ön vakumlama başladığında deri altı toksik maddeler ter kanalı arasında iterler, sonra ikinci vakumlama ile açılan çizikler den dışarı alınır.Epidermis ve dermis doku kalınlığı hastanın yaşı, hastanın yaşadığı iklim, ve hatta hastalıkları ile dahi alakalıdır. Örneğin sırtta bilhassa boyun bölgesinde kılcal atardamarlar gözüküyorsa deri epidermis tabakası çok incelmiş demektir. Bu hasta da kabus, gece derin uykuya dalarnama, kararsızlık ve psikolojik (manevi sıkıntılar) işaretidir.Bu tip derilere yapılacak vakumlama ve çizik derinliği çok dikkatli yapılmalıdır.Vakumlama esnasında, deri tabakası; vakumlama 2-3 dakika geçtiği halde pembeleşme olmuyorsa o bölgede lenfatik sistemin tahrip olduğu, kılcal damarlarda tıkanıklıkların başladığı veya ödem olduğu işaretidir. Eğer, daha vakumlama başlar başlamaz pempeleşme çok hızlı oluyorsa buda vakumlanan bölgede deri altında veya yakın organlarda toksik birikmeye başladığı fakat dolaşımda her hangi bir sorun olmadığı için toksinierin uygun vakum şiddeti ile kolayca temizlenebileceğine işaret eder.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp