Tarama Hacamatları

Tarama Hacamatları

Hemen hemen bütün hastalıklarm tedavinde önce 3 seans "tarama hacamatı" uygulanarak tedaviye başlan". Tarama Hacamat'larına sırt bölgesinden başlanır. Sonrasında kafa ve sonrasında ise diz tarama hacamatı yapılır. (Sıralama mutlaka bu şekilde olacak diye kaide yoktur. Özel durumlarda mesela hasta saç traşı olmak istemiyorsa dizlerden devam edilmesinde mahsur olmaz.)Tarama Hacamatla" 5 kupadan az olursa çok fayda sağlamaz, 10 kupadan fazla hacamat ise vücudu yorar.Hacamat seans aralığı 1 ay idealdir. Bu süre hem vücudun toparlanması için ideal bir süredir. Hemde hacamat seansları hicri takvime denk düşer.Hastalık tedavisi uygulamalarında ve acil durumlarda 1 hafta aralıkla yapılan seanslarda yanlış değildir. Lakin bu şekilde yapılan uygulamalarda hicri takvime denk düşmez, ayın çekim kuwetinden yeterli faydalanılmaz. Dizlerde hiçbir ağrı sızı olmasa dahi yılda bir kez tarama hacamatı çok faydalıdır. Insan bedenindeki kılcal damarların uzunluğu 96.000 km olup dünyanın çevresini 2 kez dolaşacak uzunluktadır. Damarlarda veya kılcal damarlardaki en ufak tıkanıklık kalbi çok yorar.

Sırt Tarama Hacamat Noktaları

Sırt tarama hacamatlarmda gösterilen kırmızı noktalar esas olup mavi noktalar hastalık durumuna göre ikinci noktatardır. Bir seansta 10 kupadan fazla yapılmaması gerekliliği gözönünde bulundurularak hangi noktalarm öncelikli olacağı hastanın hastallğma göre değişiklik arz eder.

Diz-Baldır Tarama Hacamat Noktaları

Kırmızı noktalar diz tarama Hacamat'ında öncelikli noktalardır. Hastanın bünyesine ve rahatsızlığınagöre mavi noktalar ilave edilebilir. Her Hacamat seansında olduğu gibi 5 Kupadan az olmamalı,10 Kupayı geçmemelidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp