Sarı Ballıbaba Otu

Sarı Ballıbaba Otu :

Sarı Ballıbaba (Lamium Galeobdolon) : Sarı Ballıbaba, nemli ormanlarda ve çukurlarda, çalılıkların arasında, çitlerin ve duvarların dibinde, moloz yığınlarında, gölgeli ve nemli bölgelerde ve ısırgan otunun bulunduğu yerlerde yetişir.

Nisan ve Mayıs‘ta çiçeklenir. Çok yıllık köksapı, dikine 50 cm uzunluğunda filizler çıkarır. Karşılıklı olan yaprakları, ısırganotunun yapraklarına benzer. Yaprakların hemen altındaki küme halindeki çiçekler, açık ağızları andırırlar.

Sarı Ballıbaba Faydaları:

* Sarı ballıbaba kanı temizler.

* Çıbanlarda ve varislerde sarı ballıbaba çayıyla kompelks iyi gelir.

* Sarı ballıbaba, yaşlı kişilerde görülen mesane felcine karşı özellikle önerilir.

* Dölyatağı ve adet görme düzensizliklerinde günde 2 bardak sarı ballıbaba çayı içilmelidir.

* Sarı ballıbabanın yaprakları, sindirim düzensizliklerinde, sıraca ve temriyelerde kullanılır.

* Özellikle işeme zorluklarında, işemedeki yanmalarda, ağır böbrek hastalıklarında ve kalp ödemlerinde çok başarılıdır.

* Mesane üşütmesine ve böbrek iltihabına karşı da kullanılabilir. Bitkinin kaynama suyu ile hazırlanan oturma banyosu da çok rahatlatıcıdır.

* Sinirsel uykusuzluklarda ve tüm kadın hastalıklarında başarıyla kullanılabilir. Sürekli kadın hastalığı çekenler ve genç kızlar, bu çayı özellikle değerlendirmelidirler.

* İyileştirilemeyen böbrek büzülmelerinde ve yapay böbreğe bağlanmaya mecbur olan hastalara, sarı ballıbaba, altınbaşak ve yoğurtotu (yapışkanotu) eşit karışım çayı çok büyük yararlar sağlar.

Nemli alanlarda, gölgelik bölgelerde, ısırgan otunun bulunduğu alanlarda yetişir. Çiçekler ve yapraklar toplanır.

Faydaları: Dölyatağı hastalığı ve adet düzensizliğini giderir. Tüm kadınsal hastalıklara iyi gelir. Kan temizleyici özelliği vardır. İdrar zorlanmalarını tedavi eder. Sindirimi düzenler. Çıban ve varislerde kompres yapılır. Böbrek iltihaplarını tedavi eder.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp