Şekerci Boyası Kökü

Şekerci Boyası Kökü :

İngl. Poke root - Alm. Kermesbeere

Yöresel adları: Acımur(Giresun), Dünyagüzeli(Rize), Şerbet boyası.

Drog adı: Phytolaccae fructus / meyve

Phytolaccae radix / kök

Tentür: Phytolacca D2 ve D3

Toplama/kurutma: ilkbahar başlangıcında ve sonbahar sonunda sökül en kök iyice yıkanarak temizlenir ve uzunlamasına yarılarak gölgede kurutulur. Daha sonra ince kıyılır ve hava almayan kaplarda saklanır. Koyu renkli ve 1 cm çapındaki meyveler sonbaharda, iyice olgunlaştıklarında toplanır.

Bileşim: Triterpenoid, saponinler, alkaloit, reçine, Phytolacca asidi, tanen, karınca asidi. '

Standart preparatlar: Diabetes-Entoxin, Dystoselect PTS 18, Lymphdiaral, Urtica Oligoplex ... "

Etkileri: Antiromatizmal, uyancı, iltihap önleyici, solunum yollan iltihabı, ağrı kesici.

Kullanım alanları: Şekerciboyası kökünün kullanım alanı oldukça geniştir ve tüm bedenin tedavisi gerektiğinde önemli görevler üstlenebilir. Öncelikle, üst solunum yolları enfeksiyonların ve nezlesini tedavi eder. Lenf sisteminin temizlenmesini destekleyebilir. Bademcik iltihabı, gırtlak iltihabı, salgı bezleri iltihabı(Adenitis) kabakulak gibi hastalıklara karşı başarıyla kullanılabilir. Bedenin öteki bölümlerindeki lenf bezlerinin problemlerine karşı da etkilidir.

Özellikle memelerin süt bezleri i1tihabına karşı içten ve dıştan da kompres ve merhem biçiminde kullanılmalıdır. Eskimiş romatizma ve artrit rahatsızlıklarına karşı da rahatlatıcı olabilir.

Şekerciboyası meyveleri ile hazırlanan merhem, yaralara, iltihaplı meme başlarına, ergenlik sivilcelerine, saç kökü i1tihabına, mantar hastalıklarına ve uyuza karşı kullanılabilir.

Kullanım biçimleri: çay demleme: Şekerciboyası kökü çok küçük dozajlar halinde kullanılmalıdır. Yarım çay kaşığı çok ince kıyılmış kök, bir bardak soğuk suya eklenir, hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır ve LO dakika kadar hafifçe kaynadıktan sonra süzülür.

Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay, soğutulmadan içilir.

Tentür: Phytolacca D2 ve D3 seyreltileri, yukarıda anılan tüm hastalıklara karşı etkilidir. Günde 3 kere, 15-20 damla, yarım kahve fincanı ılık suya eklenerek alınır.

Dıştan kompres biçiminde kullanımlar için, yarım su bardağı ılık suya 50-60 damla eklenir.

Merhem: Kitabın şifalı bitkiler bölümünün başlangıcındaki, şifalı bitkilerin kullanım biçimleri bölümündeki merhem hazırlama tarifine bakınız.

Uyarı: Yüksek dozajlar, mide bulantısı ve ishal gibi tepkilere yol açabilir. 2-3 haftalık tedavi kürlerinden sonra 1 hafta ara verilmelidir. Gebelik sürecinde kullanılmamalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp