Servi Kozalağı

SERVİ KOZALAĞI AÇIKLAMA 1

Servi Kozalağının Kullanılan Kısımları:
Kozalakları Kış aylarında yeşil iken toplanıp kurutulan kozalakları (olgunlaşmış kozalaklar etkisizdir)

Servi Kozalağının Kullanıldığı Yerler: Dahilen: ishal kesici, ateş düşürücü, terletici, idrar artırıcı ve kan kesici etkileri vardır, şeker hastalığında ve en şiddetli öksürüklerde bile faydalı olur. Servi kozalağı tüm damarları, bilhassa kalp damarlarını yumuşatır, tansiyonu yavaş bir şekilde düşürür, kan damarları iltihabı, damar spazmları, damar sertliği ve damarların zayıflaması halinde çok faydalı olur, tansiyondan meydana gelen damar yırtılmalarını önler, mide ve karaciğere, dalağa, bağırsaklara kuvvet verir, vücuttaki tutuklukları açar.

Servi Kozalağının Kullanılışı: 1 bardak suya, 4-6 gr parçalanmış kozalak konur, 20 dk kaynatılır, yemekler arasında 1fincan içilir.Basurda; 2 bardak suya, 15 gr ezilmiş servi kozalağı konur, 15 dk kaynatılır, sabah-akşam 1 bardak içilir.Unutkanlığa, öksürüğe, nefes darlığında; kaynatılan suyundan 1 fincanı üzüm şırası ile içilirse faydalı olur.10 yaşından büyük çocukların gece işemelerini kesmek için 6 gün müddetle öğlen ve akşam yemeklerinde çocuğa 30-40 damla servi kozalağı tentürü 1 fincan suya, damlatılarak verilir. Yeni ilmi araştırmalar bu etkinin varlığını doğrulamıştır. Tentürün hazırlanışı servi kozalağı toz haline getirilir, 20 gramı sirke, su veya eterin içerisine konulur. Ağzı kapalı bir şişe içerisinde sık sık çalkalanarak 10 gün karanlık ve normal sıcaklığı olan bir yerde bekletilir, sonra süzülür. Şekerde servi kozalağı tentürün-den günde 15 damla 1 fincan su ile içilir.

Tentür hazırlanışı: 5-10 adet servi kozalak parçalanır üzeri sirke ile doldurulur, karanlık ve normal sıcaklıkta bir yerde 15 gün bekletilip süzülüp kullanılır. Servi kozalağı kaynatılır, gül suyu ve balla karıştırılır, başa sürülürse baş ağrısını geçirir, yarım baş ağrısına da iyi gelir. Servi Yaprağı; Prostatta 2 bardak
suya, 1 tutam servi yaprağı konur, 15-20 dk kaynatılır, günde 3 çay bardağı içilir.

Servi Kozalağının Haricen Hazırlanımı: Basura karşı servi kozalağı hülasası ile hazırlanan merhem veya fitil kullanılır. Veya servi kozalağı parçalanıp kaynatılır, bu su ile basur memelerine pansuman yapılır. Memeleri ufaltır, zamanla kaybeder, ağrı ve kanamayı durdurur. Ayak ağrılarında ve kokulu ayak terlemelerine karış ayaklar yıkanır ve kaynatılan su içerisine sokulur bir müddet su içerisinde tutulur.Servi kozalağı toz haline getirilir, incir ile iyice hal edilerek macun yapılır. Fitil şeklinde buruna konulursa burundaki fazla etleri düşürür.
Servi kozalakları parçalanıp kaynatılır, bu su ile gargara yapılırsa diş ağrılarına, diş eti iltihaplarına, diş sallanmalarına iyi gelir.Kozalaklar ezilip kaynatılır, lapa haline getirilir, üzerine oturulursa makat çıkmasını önler.Servi kozalağı toz haline getirilir, çiriş ile karıştırılıp lapa halinde kasıkta olan fıtığın üzerine konulursa fıtığı kapatır. Ağız kokusunu gidermek için bir miktar kozalak ağızda çiğnenir.Taze servi kozalağı suyu çıkartılır, göz kapaklarına sürülürse kirpikleri güçlendirir. Servi ağacının kabuğu kaynatılır. Bu su ile saçlar yıkanırsa saçları hem muhafaza eder hem de siyahlaştırır.Servi ağacı yongası yakıldığında sivrisinekleri kaçırır.Un bitlenmesini önlemek için içerisine servi yongası konur.Tahta kurularını kaçırmak için kırmızı biberle servi kabuğu yakılır.Servi "yaprakları sirke ile kaynatılır, bu su ile yüze kompres yapılırsa yüzdeki beyaz lekeleri giderir.

Damar için Servi Kozalağının Kullanılışı: 1 bardak suya, 10 gr parçalanmış kozalak konur, 10-15 dk kaynatılıp kullanılır. Servi tohumu; toplar damarları kuvvetlendirir, onların büzülmesini ve normal şeklini almasını sağlar. Basuru ve varisi zamanla geçirir.


SERVİ KOZALAĞI AÇIKLAMA 2

CUPRESSUS SEMPERVİRENS

Kullanılan Kısımları:
Kozalakları Kış aylarında yeşil iken toplanıp kurutulan kozalakları (olgunlaşmış kozalaklar etkisizdir).

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen:
İshal kesici, ateş düşürücü, terletici, idrar artırıcı ve kan kesici etkileri vardır, şeker hastalığında ve en şiddetli öksürüklerde bile faydalı olur. Servi kozalağı tüm damarları, bilhassa kalp damarlarını yumuşatır, tansiyonu yavaş bir şekilde düşürür, kan damarları iltihabı, damar spazmları, damar sertliği ve damarların zayıflaması halinde çok faydalı olur, tansiyondan meydana gelen damar yırtılmalarını önler, mide ve karaciğere, dalağa, bağırsaklara kuvvet verir, vücuttaki tutuklukları açar.

Kullanılışı: 1 bardak suya, 4-6 gr parçalanmış kozalak konur, 20 dk kaynatılır, yemekler arasında 1 fincan içilir.

Basurda; 2 bardak suya, 15 gr ezilmiş servi kozalağı konur, 15 dk kaynatılır, sabah -akşam 1 bardak içilir. Unutkanlığa, öksürüğe, nefes darlığında; kaynatılan suyundan 1 fincanı üzüm şırası ile içilirse faydalı olur. 10 yaşından büyük çocukların gece işemelerini kesmek için 6 gün müddetle öğlen ve akşam yemeklerinde çocuğa 30-40 damla servi kozalağı tentürü 1 fincan suya, damlatılarak verilir. Yeni ilmi araştırmalar bu etkinin varlığını doğrulamıştır. Tentürün hazırlanışı servi kozalağı toz haline getirilir, 20 gramı, sirke, su veya eterin içerisine konulur. Ağzı kapalı bir şişe içerisinde sık sık çalkalanarak 10 gün karanlık ve normal sıcaklığı olan bir yerde bekletilir, sonra süzülür, Şekerde servi kozalağı tentüründen günde 15 damla 1 fincan su ile içilir. Tentür hazırlanışı: 5- 10 adet servi kozalak parçalanır üzeri sirke ile doldurulur, karanlık ve normal sıcaklıkta bir yerde 15 gün bekletilip süzülüp kullanılır. Servi kozalağı kaynatılır, gül suyu ve balla karıştırılır, başa sürülürse baş ağrısını geçirir, yarım baş ağrısına da iyi gelir. Servi Yaprağı; Prostatta 2 bardak suya, 1 tutam servi yaprağı konur, 15-20 dk kaynatılır, günde 3 çay bardağı içilir.

Haricen: Basura karşı servi kozalağı hülasası ile hazırlanan merhem veya fitil kullanılır. Veya servi kozalağı parçalanıp kaynatılır, bu su ile basur memelerine pansuman yapılır. Memeleri ufaltır, zamanla kaybeder, ağrı ve kanamayı durdurur. Ayak ağrılarında ve kokulu ayak terlemelerine karış ayaklar yıkanır ve kaynatılan su içerisine sokulur bir müddet su içerisinde tutulur. Servi kozalağı toz haline getirilir, incir ile iyice hal edilerek macun yapılır. Fitil şeklinde buruna konulursa burundaki fazla etleri düşürür. Servi kozalakları parçalanıp kaynatılır, bu su ile gargara yapılırsa diş ağrılarına, diş eti iltihaplarına, diş sallanmalarına iyi gelir. Kozalaklar ezilip kaynatılır, lapa haline getirilir, üzerine oturulursa makat çıkmasını önler. Servi kozalağı toz haline getirilir, çiriş ile karıştırılıp lapa halinde kasıkta olan fıtığın üzerine konulursa fıtığı kapatır.

Ağız kokusunu gidermek için bir miktar kozalak ağızda çiğnenir. Taze servi kozalağı suyu çıkartılır, göz kapaklarına sürülürse kirpikleri güçlendirir. Servi ağacının kabuğu kaynatılır. Bu su ile saçlar yıkanırsa saçları hem muhafaza eder hem de siyahlaştırır. Servi ağacı yongası yakıldığında sivrisinekleri kaçırır. Un bitlenmesini önlemek için içerisine servi yongası konur. Tahta kurularını kaçırmak için kırmızı biberle servi kabuğu yakılır. Servi yaprakları sirke ile kaynatılır, bu su ile yüze kompres yapılırsa yüzdeki beyaz lekeleri giderir.

Kullanılışı: 1 bardak suya, 10 gr parçalanmış kozalak konur, 10-15 dk kaynatılıp kullanılır.

<

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp