Peru Pelesengi

PERU PELESENGİ AÇIKLAMA 1

Kullanıldığı Yerler:
Balgam söktürücü olarak kullanılır.

Haricen:Merhem halinde anti septik ve anti paraziter olarak (bilhassa uyuza karşı) kullanılır. Suda çözülmez 1 kısım etanolde çözülür.
Epitel rejenerasyonu süratlendirir. % 12''lik çözeltisi egzama ve puriritte kullanılır ve uyuza karşı 1-1 nisbetinde gliserin ile karıştırılıp kullanılır.
Ayrıca alkoldeki 1/2 nisbetindeki çözeltisi, uyuza karşı kullandır.


PERU PELESENGİ AÇIKLAMA 2

Diğer isimleri:
Peru Balsarnı, Peru Belsemi.

Bitki: Orta Amerika'' da yetişir. 25 m kadar yüksekliği olan, üst kısımlarda dallanan bir ağaçtır. Gövdesi sarımsı gri veya kahverengidir. Çok sayıda açık renk benekleri bulunur. Yaprakları kısa saplı, 4-7 parçalı, yumurta biçiminde ve ucu sivridir, deri yapısındadır. Yaprakların üst yüzeyi koyu yeşil, alt yüzeyi açık yeşil renklidir, belirgin damarı vardır. Ağaç gövdesine V şeklinde yapılan yaralamalarla reçine elde edilir. Reçine sert, kırılgan, kahverengimsi den kızıl kahveye kadar renk alan bir kütledir. 30 derecede yumuşar, 60-65 derecede erimeye başlar. Kokusu hoştur, vani1yayı andırır, baharlı ve az batıcı lezzeti vardır.

İlaç etkili kısmı: Reçinesi (balsam) kullanılır. Bilişiminde: % 50-70 oranında benzoik asit ve tarçınasiti esterleri bulunur.

Etkısı: Mikrop öldürücü etkisi vardır, yaraların iyileşmesini hızlandırır, parazitlere karşı etkilidir.

Kullanıldığı yerler: Haricen; zor iyileşen yaralarda, yanık, donma sonucu oluşan yaralar, protez baskı yerlerindeki zedelenmelerde, hemoroidde kullanılır.

Kullanılmaması gereken haller: Bilinen alerji halinde kullanılmamalıdır.

İstenmeyen etkileri: Alerji yapabilir.

İlaçlarla uyumsuzluğu: Yok.

Kullanım mıktarı: Hazır ilaç tarifine göre uygulanır.

Kullanım şekli: Haricen kullanılır.

Kullanım süreci: Bir haftadan uzun süre kullanılmamalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp